-0515-442328-

donderdag 26 november 2015

het hoeft niet perfect, als het maar snel gaat!

Goede ideeen ontstaan vaak plotseling, de kunst is meestal niet om die goede ideeen te krijgen, maar om met die goede ideeen aan de slag te gaan! Natuurlijk kan je er nog eens een nachtje over gaan slapen, misschien twee, maar het grote risico is dan wel, dat je weer wordt overmand door de waan van de dag.

En dan, is het goede idee plots heel ver weg. Wat weerhoud je er nu van om snel aan de slag te gaan met je goede idee? Ik heb zelden mensen gehoord die me vertelden dat ze teveel goede ideeen hadden. Meestal is het een goed idee, alleen dan weet men niet waar te beginnen. Begin met opschrijven, je goede idee, dan met allerhande associaties die je erbij krijgt en ga dan pas aan het schrijven met wat je ervoor nodig hebt om te kunnen beginnen. Dat gaat allemaal lekker vlot en snel. En ga dan ook beginnen. Het hoeft zeker niet allemaal perfect, begin, maak of laat ontstaan en kijk hoe het gaat werken. Werkt het niet (voldoende) ga het bijschaven, en herhaal dit proces tot dat je zover bent dat het goed is. Het gaat er vandaag de dag niet meer om dat het product perfect moet zijn bij de markt introductie, sterker nog, een perfect prototype wordt heel vaak weer imperfect gemaakt, zodat men al snel een verbeterde versie kan tonen aan de markt. met alle publiciteit voordelen van dien.
Hij of zij die het snelst steeds met innovaties komt, is koopman. En let op, ook in jouw branche! Dus of je nu huisarts, een schilder of een grassprietverhuurder bent, innovatie is en blijft een ding van levensbelang!
Wanneer heb jij voor het laatst aan een goed idee zitten werken? Ik ben heel benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten