-0515-442328-

donderdag 5 november 2015

Vertrouwen Verleiden Verbinden

Afgelopen week mocht ik een workshop bijwonen van Gertien Beijering. Schrijfster van verschillende boeken met als centraal thema: 'De gun-factor"
Gertien heeft het gunningswiel ontwikkeld en verteld enthousiast over de gun-factor. Kijk daar hebben we wat aan op onze camping!

Hoe zorg je er nu voor dat klanten verliefd op je worden? Hoe verander je je houden, zodat klanten verlieft op je kunnen worden? Wie is hier getrouwd, vraagt ze. En er gaan diverse vingers omhoog. Dat is hard werken he! Een langdurige relatie betekend dat je bij elkaar in het vizier blijft. Bij een klant is dat precies zo! Maar natuurlijk niet ongeacht wat en hoe, blijf in het vizier op een authentieke wijze, blijf jezelf. Hoe is dat online, straal je dezelfde authenticiteit uit als dat je dat in het wild doet? Waarvoor sta je, wat zijn je waarden en normen, waar wil je naartoe werken? Wees concreet in wat je doet, maar zeker ook in wat je niet doet! Hoe leer je je partner kennen? Gewoon toch door nieuwsgierig vragen te stellen! Pas de 60-40 regel toe, 60% luisteren, de ander aan het woord houden, en 40% gebruiken om zelf aan het woord te zijn. Geef aandacht en energie, deel je kennis, deel je netwerk en geef aandacht. Creeer een platform voor de ander en roep reacties op. Allemaal tips van Gertien in sneltreinvaart. Wanneer je de ander veel geeft, zal die sneller genegen zijn om je ook wat te geven. Wanneer je aandacht en energie geeft, doe dat dan op een belevenisvolle wijze, een belevenis zal men veel sneller blijven herinneren.
Gertien vertelde over het haar ervaring in Long Beach. Ze zat daar in een prachtig hotel, niet goedkoop want de kamer koste haar 250 dollar per nacht. Maar dan heb je ook wat. Nu ja, heb je wel wat, voor de langzaam werkende wifi moest ook nog extra worden betaald. Echt heel blij werden ze daar niet van. Na een dag hard te hebben gewerkt wilde ze samen met haar team nog op het terras, lekker in het zonnetje, een borreltje met elkaar drinken. Een van de aanwezige mannen bestelde een biertje, Heineken. Maar helaas, dat merk bier, dat schonken ze daar niet. Ze hadden wel een ander lekker biertje. het duurde even, Toen kwam de kelner er weer aan, met een blad vol heerlijke drankjes. Tot ieders verbazing stond er toch een heerlijk, ijskoud Heineken flesje op het dienblad. Ja, zei de kelner, bij de winkel hier om de hoek, daar verkopen ze wel Heineken, ik wist dat. Dus was hij snel even een echte Heineken gaan kopen! Kijk, dan zorg je er wel in een klap voor dat je helemaal verliefd bent geworden op een kelner als deze! Vertrouwen, verleiden en verbinden, elke dag is dat ons werk! En als we ons werk goed doen, dan zullen de resultaten zeker snel groeien! Gertien, bedank voor je prachtige workshop, inspireerd weer lekker!

Heb jij vandaag ook al iemand verleidt? En hoe deed je dat? We zijn benieuwd, wees welko, de polletjes Watersportcampiing Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

2 opmerkingen:

  1. Mooie informatie, en nuttig voor ons, wij zijn een kamperen bij een boerderij concept aan het opzetten. Als stichting, agro-toerisme op Bomen kwekerijen, en de reden; Na een bijna 2 mnd durende rond reis in Servië, kan ik als oud zeeman gerust zeggen, dat dit van dat biertje, hoe genaamd standaard in Servië was.! Wat een gastvrij, en fijn volk op het platteland van Servië. En wat jammer dat er nog maar zo weinig mensen in Nederland, de fantastische mogelijkheden in Servië, nog niet kennen. Zo wel cultureel in zijn vele oude en prachtige kloosters, als in de natuur. Die je actief in alle seizoenen kunt beleven, maar ook gewoon passief, voor een onvergetelijke Stilte en schoonheid. Water kun je op vele plekken, recht streek uit de beek drinken, zo schoon. Spreek uit ervaring. Om dit Land, dat helaas op dit moment nog zo onderbelicht is in mogelijkheden, op zowel zakelijk als vertier, in de picture te zetten, en tegelijkertijd, dit te doen voor een goed doel, het voormalige SOS kinderdorp Novi Sad, is deze stichting in oprichting, zich aan het oriënteren, over de voor handen zijn de informatie. Nogmaals, mijn dank. m.v.g Silvio jensen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie missie! Daar mag je trots op zijn! Mocht je ooit meer informatie wensen, advies of iets anders, dan weet je mij te vinden!
    Groet & glimlach,

    Karin, 0515-442328

    BeantwoordenVerwijderen