-0515-442328-

maandag 9 november 2015

ik weet niet eens wat ik echt leuk vind?

Ze wipte gezellig, plotseling langs, onze collega, bootverhuurder en bootwerf. Eva kennen we al zolang ze rondloopt op deze aarde. Eerst als dochter van onze collega's, en inmiddels zet ze het bedrijf door met haar moeder samen. Al snel zaten we te praten over het ondernemerschap. Maar welk deel van een bedrijf runnen is nu leuk?

Eva is groot geworden met Hoora, het bedrijf dat haar ouders in de vorige eeuw startte. Ze is er eigenlijk zo ingerold, via wat omzwervingen, dat wel. We zitten eerst te sparren over koetjes en kalfjes. Maar al snel worden het heel serieuze items, want ja, Wat is nu echt leuk he?
Ze weet het niet. Ze wordt zo opgeslokt door de waan van de dag, dat kost haar al zoveel tijd en energie, dat ze onmogelijk energie en tijd over houdt om te onderzoeken waar haar kracht ligt, haar kwaliteit en waarin niet! Je kunt onmogelijk goed zijn in alles! Je hebt ook lang niet overal, evenveel plezier in. Ik vertelde dat je meer energie hebt door s 'middags even een powernap te maken. Hoeft niet lang te duren, zeg een half uurtje. Daarna ben je heel veel energieker en effectiever. Dat half uurtje heb je dus zo weer terug "verdiend". Om zelf vol energie en passie te kunnen blijven werken zal ze minstens een dag deel per week de hort op moeten gaan. Wanneer je naar buiten gaat, naar een collega, een workshop of congres, krijg je daarvan zoveel extra energie, die heeft ze keihard nodig! Dat kan je gewoon plannen. En als je dan toch al bezig bent met je werk op een andere wijze in te vullen, ga dan ook bijhouden, per week, wel deel van het ondernemerschap je leuk vindt. Ik raadde haar aan om de 9 onderdelen uit het canvas business model te hanteren. Elk item ga je een plezier cijfer per week geven. Dan merk je vanzelf, wel item je echt tof vindt om te doen. Na 25 weken worden daarin vast duidelijke verschillen zichtbaar.

Ik ben benieuwd of het Eva zal gaan helpen, het valt niet mee om jezelf uit te vinden. Weet jij waarvan je echt energie en plezier krijgt? Welk aspect van je werk vind jij het leukste?
Ik ben heel benieuwd, laat je het ons weten? Wees welkom, de polletjes, Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten