-0515-442328-

maandag 16 november 2015

terug naar de natuur


De natuur is de voedingsbodem voor je geest, zoals voedsel en water dat voor je lichaam is.
Wist je dat wanneer je na een aantal werkzaamheden je pauseerd door bv te wandelen door een arboretum, je geheugen daarna beduidend beter scoort, net als je allerheid. In onderzoek zijn er verschillen gemeten van +20% vergeleken een wandeling door een winkelstraat in de stad.

Sterker nog, dezelfde tijd wandelend door een drukke stadse straat, gaf geen enkele verbetering in geheugen en allertheid.
Kortom, wanneer je pauze houdt om je geestelijke accu op te laden, zoek dan een stuk natuur op, anders had je evengoed door kunnen blijven werken...
Mensen wonend in gebieden met max. 10% "groene"ruimte om zich heen hebben, daarvan verkeren 2,6% van de bewoners in geestelijke nood. In gebieden die voor 90% bestaan uit "groene" ruimte, verkeert slechts 1,8% hiervan last.
Na drie dagen doorbrengen in de natuur, is er zelfs een toename gemeten van +50% in creativiteit!
Ik heb ook vaak graag wat meer energie en drink dan even een kopje koffie. Maar ik kan beter even een ommetje maken over onze camping, om vervolgens weer vol energie verder op mijn werk te storten.
Verbindt je met de natuur en kom geestelijk en emotioneel weer in balans. Door de natuur gaan we de dingen weer beter begrijpen, en wie wil dat nu niet?

Natuur(lijk) ben je welkom op onze camping, we kunnen je onze electro-sloep aanbieden, waarmee je stilletjes door de vele slootjes van Friesland kunt glijden. Of met onze stille electro scooter, over de eeuwenoude dijkjes de routes naar allerhande pareltjes wijzen. Of een kano, een SUP board, een zeilboot of....Lekker buiten leven, dichter bij de natuur kan haast niet! De Polletjes, Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg


Geen opmerkingen:

Een reactie posten