-0515-442328-

dinsdag 19 januari 2016

het vertrouwen groeit!

Gisteravond mocht ik bij onze Rabobank een presentatie bijwonen waar Ester Barendregt een presentatie verzorgde. Ze is econoom bij het hoofdkantoor in Utrecht, SR. wel te verstaan. Ze pakte het thema van de bank beet; dichtbij.

Ze neemt ons mee in haar blik op de wereld, daarna op Europa, dan op Nederlands niveau en zelfs op regionaal niveau, dichtbij. Nog nooit was de andere kant van de wereld zo dichtbij. Nog nooit eerder waren de economieen zo verweven met elkaar! Op het einde van de avond was de conclusie dat we eindelijk weer iemand van het hoofdkantoor uit Utrecht hebben mogen ontvangen met een optimistische stemming, heerlijk. Alle redenen daartoe heeft Ester wel, immers alle seinen staan op groen! Ze ziet meer economische activiteiten, meer investeringen, een toename van krediet (ook bij het MKB). Ze verwacht dat de rente voorlopig nog wel laag zal blijven, en dat is erg gunstig vooruitzicht. Maar kijk ook eens naar de huizenmarkt, die trekt weer helemaal aan (ook op lokaal niveau). Het kabinet bezuinigt minder en de werkgelegenheid groeit weer. Ook is het gunstig te weten dat de loongroei groter is dan de inflatie. Het besteedbaar inkomen neemt dan toe! En dit alles helpt goed, het vertrouwen groeit!
Heerlijk om te horen en te mogen zien dat het beter met ons gaat. Hier op onze camping merken we ook dat er weer lekker gereserveerd wordt. Fijn ook om zo door de bril van een econoom te mogen kijken. Die de economische wereld heerlijk panklaar aan ons wil duiden. Fijn ook om te weten dat de bank steeds meer gaat kijken naar de duurzame aspecten en die ook mee wil gaan nemen in haar duidingen. De schaarste van schone lucht, van schoon water en wie weet ook de schaarste van aandacht. De directie van de lokale bank gaf al aan dat de NPS ook voor de bank steeds belangrijker wordt. Het vertrouwen groeit, in de economie maar ook in de transitie die de banken doormaken.
Ik ben benieuwd naar 2016, het ziet er in ieder geval beter uit! Ik ben  benieuwd naar jou idee, laat je het ons weten? Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten