-0515-442328-

woensdag 6 januari 2016

wees gericht op het creeren van een gemeenschappelijk belang!

Samenwerken met nieuwe partijen kan pas echt goed starten wanneer we van elkaar weten waar we naartoe willen en welk belang we ieder van de partijen erbij hebben. Wanneer je gaat samenwerken is dat eigenlijk niet heel anders dan dat je gezamenlijk kinderen gaat grootbrengen. Het kind is je gezamenlijke doel, en je gezamelijke verantwoording!

Pas wanneer je duidelijk hebt wat je gemeenschappelijke doel is, weet je of het de moeite waard is om samen verder te gaan werken. Pas dan weet je of het gezamenlijke belang groot genoeg is, om je tijd en middelen ervoor in te gaan zetten.
Ik wil hier niet een pleidooi houden om minder met andere te gaan samenwerken, begrijp me goed, maar neem de stap tot samenwerking weloverwogen! Hoe groter je gemeenschappelijke belang er is, hoe meer effectief je zult kunnen gaan samenwerken.
Zelf zit ik met onze camping midden in verschillende projecten waarbij we aan het onderzoeken zijn wat ons gemeenschappelijke belang is. Dat maakt het ook direct erg inzichtelijk of het wenselijk is om nog meer partijen erbij te betrekken, die hetzelfde belang bij de samenwerking hebben. Niet onbelangrijk wanneer er een hoop middelen voor het project gewenst zijn!
Zoeken naar het gezamenlijke belang maakt de dingen wel extra duidelijk wanneer je wilt gaan samenwerken.
En het is zo leuk, samenwerken met andere! Het vergroot je kennis direct, het vergroot je netwerk direct en het verleidt je eenvoudig om uit je comfortzone te komen. Allemaal zaken die we keihard nodig hebben om succesvol de toekomst tegemoet te kunnen treden!
Misschien hebben wij samen ook een gemeenschappelijk belang, kunnen we ook samenwerken, leuk!
Wees welkom, de polletjes, Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten