-0515-442328-

vrijdag 8 januari 2016

we droomden van een rimpelloos bestaan......

Zouden we zijn geworden, wie we nu zijn, wanneer we niet al die weerstanden hadden mee gemaakt, die we nu hebben meegemaakt? Zouden we projecten zijn gaan ontwikkelen, samen met de creatieve sector wanneer alles ons zo was komen aanwaaien, zoals we vooraf hadden gedroomd?

We droomden van een rimpelloos bestaan, zoals een stel zonder kinderen droomt van kleine hummeltjes die de hele nacht gewoon doorslapen. Hummeltjes die nooit vervelende, bloed onder de vingers halende, adolescenten zouden kunnen zijn. We droomden van een prachtige camping, op een bloedstollend mooie plek. We waren direct verliefd op de plek en droomde alle producten en diensten bij. Vast stond dat we het anders zouden doen, met een hoge mate van hospitality. We wilden de boel vernieuwen op een creatieve wijze. Maar wanneer ik kijk naar ons allereerst bedrijfsplan, dan lijkt dat nog maar bar weinig op hoe we nu onze camping tot nu hebben ontwikkeld. Tussen ons eerste bedrijfsplan en nu zit dan ook al bijna 30 jaar. Het zou ook niet best zijn wanneer het plan gelijk zou zijn aan hoe onze camping nu is, de ist situatie. De markt is sterk verandert, de wensen en behoeften van onze gasten zijn sterk veranderd. We hadden ook niet anders gekund dan regelmatig onze plannen aan te passen. Maar onze plannen zijn ook veranderd door onze ervaringen. We hebben zoveel meegemaakt, en eerlijk, niet alles was even tof om mee te maken. Neem alleen al een bouwaanvraag voor een strandbarretje, waarvoor we meer dan twee jaar hebben moeten wachten, bevechten. Het ging om een verbouwde zeecontainer......dan vraag je me toch....pfff! We hebben ooit nog gedacht om op onze camping een geasfalteerde weg aan te laten leggen. Kosten waren toen 500.000 gulden, iets wat we niet deden omdat we het nooit zouden kunnen terug verdienen. Gelukkig maar, want met de wetenschap van nu, hadden we die hele asfaltweg eruit moeten laten bikken, net als camping de Lakens heeft gedaan, echte kapitaalvernietiging! Gewoon omdat het niet meer past bij de beleving die we nu onze gasten mee willen geven. We droomde van een prachtige camping, een leven dat rimpelloos een doorslaand succes zou zijn. We kregen een uitdagend leven op een prachtige camping. Anders dan we vooraf hadden bedacht, het leven en de camping. Maar beide vol uitdagingen en ver voorbij de standaard.
Het was lang niet altijd makkelijk, rimpelloos, maar het was en blijft prachtig!
Hoe zag jij je organisatie voor je, vol met drempels, rimpels? Ik ben benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten