-0515-442328-

dinsdag 31 mei 2016

uit je systeem gehaald worden

We leven in een vaak toch wel strak ritme. We werken op bepaalde dagen, met bepaalde tijden. Eten, drinken en slapen volgens toch wel redelijk zelfde patronen. De dagelijkse dingen doen we al heel veel op de automatische piloot. En dagelijks moeten we presteren, we moeten dit, of dat, zus of zo. En we willen de dingen ook nog eens goed doen als het even kan.
We vervullen vele rollen, als collega, als buurvrouw of man,  als partner als kind of zus of broer van. Misschien zelfs ook nog die als vrijwilliger. Maar hoe zorg je ervoor dat je kunt blijven doen, wat je doet? Hoe zorg je ervoor dat je voldoende energie blijft houden?

Daarvoor is de vakantie bedoeld! De vakantie is een rustpunt tussen twee drukke en verwachtingsvolle periodes in. De vakantie moet er weer voor zorgen dat je daarna weer vol energie en inspiratie bent. Maar hoe zorgen wij er nu voor dat onze gasten ook werkelijk optimaal hun energie balans op peil krijgen? Wij verhuren wel grassprieten, maar we verkopen energie en inspiratie!  Daarvoor hebben we een aantal regels waaraan onze producten en diensten moeten voldoen:

  1. We zijn hier offline, omdat we dan beter in staat zijn om in het hier en nu te leven. Om echt even gas eraf te halen. De druk is dan even weg! Je bent niet met je hoofd in een andere wereld maar hebt dan echt real life quality time met je geliefden. Gewoon even, omdat we de keuze hebben. Wil je toch even online, dan zul je naar het centrum van het dorpje moeten lopen. (Vijf minuten)
  2. Beweging, we willen onze gasten zoveel als mogelijk verleiden om lekker veel te bewegen. Tentje opbouwen, de afwas doen, lopen naar het dorpje, zeilen, kano varen. Maar ook bieden we sinds dit jaar een bootcamp in het hoogseizoen aan. Lekker s'morgens de dag beginnen met helemaal los gaan!
  3. Voldoende rust bieden. Overdag als veel van onze gasten de hort op zijn, is het ook buiten gewoon goed lummelen bij ons. Gewoon weven helemaal niks doen.
  4. Veel tijd doorbrengen met je geliefden en omringt door toffe mensen. Met zijn alle in een kleine ruimte, midden in de natuur. Dat is het concept van kamperen. Op onze camping letten we erg op onze doelgroep. De meeste gasten die op onze camping komen kamperen noemen we wel gekscherend "de ontwortelde Randstedeling" of "de creatieve gek". Behoor je zelf tot die doelgroep, dan voel je je hier vast thuis! Wedden dat je hier potentiele vrienden van je rondlopen! Een gevoel van eenheid met een groep mensen maakt gelukkig.
  5. Ons werk, onze camping noemen we ook wel ons 6e kind. Het is onze grote passie, en dat voel je als gast. Dat inspireert je ook weer en niet zelden horen we dat onze gasten ook wel een camping hadden willen runnen.
  6. Door gezond te eten, krijg je ook weer meer energie. Daarom bieden we in ons strandbarretje Zimpel vooral gezond eten aan, vaak regionaal en biologisch geproduceerd en vanzelf geen frituur! 
We halen onze gasten graag uit hun systeem, uit hun dagelijkse sleur! Want juist door ongewone dingen te gaan doen, krijg je vooral veel energie en inspiratie. Het zijn de kleine en persoonlijke gesprekken die we met onze gasten hebben. Het zijn de wat ongewonere activiteiten die we aanbieden. Het zijn kleine, gekke grapjes die je hier en daar zal tegenkomen. Uit je systeem of zo je wilt, uit je comfortzone gehaald worden. Dat is wat we hier op onze camping graag doen, en dat is waar we goed in zijn. Het is zo mooi om te zien hoe onze gasten, gedurende hun verblijf, er steeds jonger en relaxter uit gaan zien. Kijk dat is waar we het voor doen, dat is ons werk!

We zijn benieuwd hoe jij vooral tijdens je vakantie je energie balans weer op peil brengt, laat je het ons weten? Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

maandag 30 mei 2016

trends sneller zien aankomen, volg dat de Food branche!

Ik mocht de masterclass van Paul Turken bij de Rabobank meemaken. Een avond waarbij we gingen kijken naar de trends van vandaag de dag, en wat we daarmee zouden kunnen doen bij onze lokale Rabobank. Maar hoe tof ook, ik kan mijzelf en onze camping niet helemaal vergeten. Al snel borrelde mijn hoofd ook over van de mogelijkheden die er voor onze camping opdoen.

Dus toen de masterclass afgelopen was, tenminste de tijd was ver over! Liep ik toch nog even naar Paul toe. Tijdens de masterclass vertelde hij dat de foodbranche vaak als eerste trends introduceert. Erg handig wanneer je wilt weten/zien welke veranderingen er op je af komen! In de masterclass had hij al verteld over de trend: 'Local for local" een trend waar wij zelf ook veel mee doen voor onze kamperende gasten! Want misschien wel door alle globalisering, hebben we wel heel erg onze producten en diensten ontwikkeld naar een soort van algemene, wereld smaak. Of je nu naar een vakantie paradijs in Nederland, in Spanje of in Mexico bezoekt, het all inclusief en de vele zwembaden met palmbomen lijken overal vrijwel hetzelfde te zijn. Steeds meer mensen zoeken naar authentieke, oorspronkelijke producten en diensten. De regionaliteit die willen ze kunnen zien, proeven en voelen. Die verhalen moeten we nog veel meer gaan vertellen, we moeten het nog veel meer laten zien. Na de masterclass ben ik met nog meer interesse gaan kijken naar de food branche. Het toeval wil dat we net volop in de ontwikkeling zitten van een food event op onze camping. Met een groep studenten van Stenden, die vol enthousiasme opzoek zijn naar Foodtrucks, sprekers en vernieuwende concepten voor in het pop up restaurant. Natuurlijk zoeken we zoveel mogelijk partijen hier uit de directe omgeving. Local for local, omdat we daarmee de meeste eigenheid hier naar de camping halen. Omdat we daarmee ook onze lokale economie het beste stimuleren.
Nu nog maar bedenken hoe we de trend van de vergeten groenten kunnen vertalen naar onze camping. Geen idee, wellicht dat jij daar al wat voor hebt weten te bedenken? Wees welkom en natuurlijk hoop ik je te zien op 18 juni tijdens het foodevent; Heegtasty


zondag 22 mei 2016

Chief Experience Officer

Die zou elk bedrijf, elke organisatie moeten hebben, de Chief Experience Officer. Een soort architect van de customer journey. Iemand die de gehele organisatie kan overzien en kijkt waar het in de customer Journey beter kan. Of misschien zelfs wel, beter zou moeten gaan!

Die customer journey laat ons werkelijk ervaren of we wel zijn, die we willen zijn. Komt de missie zoals je organisatie die voor ogen heeft wel echt tot zijn recht? En hoe zit het met de visie? Wordt die beleefd in de customer journey? Wanneer we kijken naar sterke merken als Apple, dan zien we dat zelfs bij de afwezigheid van Steve Jobs, zijn visie nog steeds merkbaar is in de customer journey bij Apple. De Chief Experience Officer doet meer dan alleen de merkwaarde met campagnes naar buiten brengen. Je moet het eigenlijk in elk raakmoment kunnen ervaren. Ik weet nog dat in 2008 toen de recreanten atlas van de Recron net uit kwam ik voor het eerst iets las over de raakmomenten, de customer journey. Sinds die tijd zijn we er veel bewuster mee bezig. Lassen we meer momenten in zoals bv. de nieuwe nieuwsbrief die we nu elke maand in het kampeerseizoen naar buiten brengen. We hebben bij topweekenden een borrelrondje waarbij Jacob langs een aantal toeristische groepen loopt met een dienblad vol borreltjes. Natuurlijk het lekkere borreltje van onze "hofleverancier" de Weduwe Joustra. En dan dus het nieuwste drankje, de Culturele Hoofdstad "slokje" zoals ze dat hier in Friesland zo zeggen. Maar we hebben ook al heel wat raakmomenten verbeterd. Neem het kunstwerk van onze Heegemer beeldend kunstenaar Gerrit Terpstra, direct bij de hoofdingang. Daardoor heeft de hoofdingang net wat meer smoel gekregen. De postzegel met daarop ons eigen logo, de verse bloemen in de receptie. Het zijn allemaal zaken die we heel bewust hebben toegevoegd om dat betreffende raakmoment voor onze kamperende gast te verbeteren!

De customer journey architect, de oprichter van een bedrijf is vaak degene die deze taak op zich neemt. De visie van Steve Jobs zit na alle jaren dat Apple bestaat opgeslagen in het merk. Die visie kan daardoor gewoon door blijven bestaan. Nu moeten we nog flink aan de slag om onze visie in onze camping op te slaan. Met kleine stapjes leren we, dit is de belangrijke volgende stap voor ons. Zit de visie van jullie organisatie al helemaal opgeslagen in jullie organisatie? Hoe hebben jullie dat gedaan, heb je tips voor ons? Wees welkom de polletjes Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

vrijdag 20 mei 2016

altijd weer een feestje die verse bloemen

Elke week mogen we een bloemwerk ophalen bij onze huisleverancier, en elke week is het weer een verrassing hoe het stuk er weer uit ziet. Ik loop samen met Jacob naar de winkel en heb het over de bloemen: Joh, je hebt toch wel elke week weer opnieuw gasten die reageren op de verse bloemen. En Jacob reageert daar nuchter als altijd op: Dat zijn dan alleen mannen.

Misschien heeft hij gelijk, eerlijk gezegd denk ik ook dat het in negen van de tien keer de vrouw is die een opmerking erover maakt. Gelukkig zijn het vooral vrouwen, immers zijn het ook de vrouwen die de vakanties vaak regelen. Hun stem is meestal doorslag gevend toch? En eerlijk, ik denk wanneer je partner een leuke opmerking maakt over iets wat jezelf nog niet zag, je er zelf ook plots oog voor krijgt. Dus het effect dat we willen bereiken met al die verse bloemen, dat de gast de omgeving net wat prettiger en aantrekkelijker vindt. Dat bereiken we dan toch? En om die bloemen nog wat meer te laten toevoegen aan de omgeving, in dit geval de receptie, verwerkt Bloembinderij Valentijn er altijd al heerlijk riekende bloemen in. Want we weten allemaal, geur is misschien wel de meest onopvallende sensatie die het meest invloedrijk is op je beleving. Wij kijken elke week weer opnieuw uit naar de bloemen die we krijgen. En eerlijk is eerlijk, dat moet ik nuanceren tot alle vrouwelijke medewerkers. En onze vrouwelijke kamperende gasten, die worden er meestal ook extra blij van.
Want mensen houden van bloemen, vooral de vrouwen dan, dus. Ik ben benieuwd of jullie ook veel verse bloemen binnen je organisatie hebben. Zou leuk zijn wanneer je het ons laat weten hoe de reacties bij jullie daarop zijn, wees welkom de polletjes Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

donderdag 19 mei 2016

Karin, dit is wat voor je!

Een van onze droomgasten, Erik Scarcia, mailde me. Ik had al een paar maanden niets meer van hem gehoord. Altijd gezellig, spontaan en vooral inspirerend. En als Erik een tip heeft, dan is het ook echt een tip! Hij wees me op een filmpje, een oproep van Elske Verbraak.

Ik bekeek het filmpje en inderdaad, het was alweer raak! Deze jonge dame, Elske Verbraak,  had wel een heel tof idee om zichzelf steeds weer te vernieuwen en fris te blijven. Ze zocht een soort van "korte stageplekken" die haar uit haar comfortzone halen. Die haar weer gaan inspireren en energie geven. Wat een leuke manier, ik was direct enthousiast! Dat zouden meer mensen moeten doen, en als meer mensen dat zouden moeten doen, waarom zou ik het zelf dan niet doen? Een dag of wat in een heel andere sector, in een heel ander deel van Nederland een dag of wat stage lopen. Natuurlijk ben ik eerst samen met Elske gaan kijken hoe we haar dag of wat gaan invullen. Hoe kunnen we dat met de beperkte tijd, voor ons allebei zo effectief mogelijk invullen? Want Elske komt zelf inspiratie en energie ophalen, maar ze heeft ook heel wat te brengen! Ik laat me ook graag inspireren en ga dan naar congressen, workshops of doe een project met studenten of mensen uit de creatieve sector. Maar ik heb nog nooit ergens twee dagen stage gelopen om me op die manier te laten inspireren en energie op te doen. Ik ben benieuwd, spreekt het je ook zo aan of kies je toch liever voor de wat gebruikelijkere manieren zoals congressen en hutje op de heide? Ik ben benieuwd, laat je het weten? Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg. https://www.facebook.com/campingheeg

maandag 16 mei 2016

hoe vertalen we onze wensen naar congruent handelen?

Heel vaak kan dat niet. Nu niet en straks ook niet! We zullen altijd een soort van ongemakkelijk knagen voelen, wanneer we ons sterk bezig houden met innovaties. En zonder innovaties is niet alleen onze propositie, onze plaats in de markt, weg. Maar zonder innovaties is het maar de vraag of we de nieuwe tijd zullen overleven.

Onze gasten willen graag steeds weer opnieuw worden verrast. En ze zijn heel wat gewent he. Dus die verrassingen moeten wel van een zeker niveau getuigen. Natuurlijk krabben we ons achter onze oren, zal dit wel gaan slagen? Natuurlijk voelen we ons meer dan regelmatig, wat onzeker. Maar we doen dit al meer dan 30 jaar, en dan herken je dat gevoel en kan je het makkelijker plaatsen, het hoort er gewoon bij! Maar hoe zit dat met studenten die dit voor het eerst meemaken? Natuurlijk voelen die zich onzeker. Die beginnen wellicht voor het eerst aan een project, en hebben dan ook nog eens te maken met een zeer onzeker project. Op dit moment zijn we met een groep studenten een totaal nieuw event aan het voorbereiden. Een foodevent wel te verstaan. Dat hebben we nog nooit eerder gedaan en dan krijg je van die vragen als: Hoeveel mensen zullen er op af komen? Normaal is een dergelijke vraag al heel lastig te beantwoorden. Denk alleen al aan de invloed van het weer, van dingen als aanslagen of andere zaken. Nee, het aantal mensen inschatten die interesse hebben in je producten en diensten......Je kunt er allerhande berekeningen op los laten, maar een heel betrouwbare uitslag zal er nooit komen. Dat weet ik, dat weten de studenten en dat weten de stakeholders eigenlijk ook wel. En toch zoeken we telkens weer naar wat houvast, naar zekerheid. Een zekerheid die onze angsten wat weg zal nemen. Beter kunnen we gewoon ons gevoel benoemen en dan zeggen dat het logisch is dat we een angst op de achtergrond voelen. Dat dat logisch is, en er gewoon bij hoort. Dat we vooral wat moed moeten verzamelen, om door te zetten. We weten zeker dat een heel aantal zaken niet zal gaan lukken, en een heel aantal zal wel lukken. Soms is het ook een kwestie van geluk hebben. Geluk met het mooie weer, geluk dat je net wel die of die leverancier hebt gevonden. Geluk en moed heb je nodig, om voorbij je comfortzone, mooie nieuwe, betere producten en diensten te ontwikkelen voor onze kamperende gasten.
Als "oude rot in het vak" moet je dat vooral vertellen aan de jonkies. Want zonder moed & geluk zal geen enkel nieuw project lukken.
Wanneer voelde jij je voor het laatst angstig en hoe ging je daarmee om? We zijn benieuwd, wees welkom! De polletjes Watersportcamping Heeg. https://www.facebook.com/campingheeg

zondag 15 mei 2016

systemen gaan nu kantelen!

Je hebt koplopers, die lopen veel risico's zoals mislukkingen, hoge productie en ontwikkel kosten en ga zo maar door. En je hebt organisaties die lopen achter de troepen aan, als iedereen de dingen al heeft gedaan. Nederland begint nu in Europa lekker achterop te lopen met innovaties in duurzaamheid. En dat terwijl er overal signalen te zien zijn, dat de systemen nu aan het kantelen zijn.

Van de week nog, het poolijs smelt nog veel harder dan dat we in onze slechtste scenario's hebben bedacht. We produceren veel meer afval, dan dat we aan kunnen. Overal komt het kantelpunt van de systemen dichter en dichter bij. En ik  moet je eerlijkheidshalve zeggen, dat ikzelf thuis ook nog steeds veel te langzaam, mijn gedrag aanpas. Twee jaar geleden nog hebben we er toch weer voor gekozen om alleen een nieuwe verwarmingsketel te nemen, ja weer op gas. En nu, nu heb ik daar spijt van. Hadden we dan toch maar radicaal gekozen voor een duurzaam systeem.....
Op onze camping willen we binnen 10 jaar tijd naar nul (NUL!) negatieve impact. We hopen dat we dan direct ook onze kamperende gasten weten te inspireren. Als dit op de camping kan, dan moet het thuis vast ook lukken!We moeten iets kunnen bedenken waardoor we niet een klein stapje maken met duurzamer ondernemen. Maar we moeten ergens een hele grote stap kunnen zetten. Tuurlijk is het leuk dat we onze verlichting in de loods compleet in led hebben gezet. Maar vooralsnog verbruiken we nog steeds veel te veel schoon water, gas en electra. Nu maar eerst eens inventariseren hoeveel we verbruiken van alle verschillende brandstoffen. En heel misschien, kunnen we wel heel iets tofs bedenken waardoor we juist heel veel energie zelf kunnen opwekken, of op zijn minst: Hoe we veel minder energie nodig hebben. We moeten er naar kijken, want de tijd dringt, voordat de systemen echt gaan kantelen. Wij moeten dat, en hopelijk voelen jullie ook de urgentie om sneller, grotere stappen te gaan maken. Omdat het kan, omdat we het verplicht zijn aan onze achterkleinkinderen!

Misschien heb jij wel een idee voor ons? Waar kunnen we een groot verschil maken? Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

zaterdag 14 mei 2016

de bootcamp

Een van de aanbevelingen van het afstudeer onderzoek van Dion was: organiseer regelmatig een boot camp op je camping. Dus hebben we afgelopen winter, tijdens onze "winterslaap" gekeken hoe we een bootcamp zouden kunnen organiseren.

Een bootcamp is op dit moment hip en hot, steeds meer gasten, vooral de kamperende gasten waarop wij ons richten, houden ervan om zich ook fysiek uit te dagen. Tuurlijk moet dat wel op een verantwoorde wijze gebeuren. En zo bracht dat ons om te gaan samenwerken met de professionele sportinstructeurs van de sportschool uit Sneek. Zij komen speciaal naar onze camping, met twee instructeurs zodat de kwaliteit en aandacht geborgen is. We hebben gemerkt dat het met de aanmeldingen spannend is. Gasten melden zich niet al spontaan aan, voordat ze er zijn. Een uurtje voor de start van de bootcamp lopen de aanmeldingen vooral binnen. Je kunt dan niet veel anders dan gewoon, maar rustig afwachten. In de hoop natuurlijk, dat de kosten van het inhuren van de sportinstructeurs uit zal kunnen. Natuurlijk moet het e.e.a. allemaal eerst nog wat bekend worden. Het is weer echt een dienst die in de markt moet worden gezet. Misschien hebben mensen geen sportkleding mee, misschien was het gekozen moment op de dag nog niet ideaal. Zo hebben we zelf ook een beetje gezocht naar het ideale moment voor onze gasten. We gaan het nu het hele hoogseizoen aanbieden op elke zaterdag ochtend, start om 9.30h. Zo start de gast lekker zijn dag, ontbijten, even afmatten, douchen en de hele dag dat lekkere gevoel dat je hebt na intensief sporten!

De bootcamp, die past ons prima! Leuk dat we weer door een van onze stagiaires op een goed idee zijn gekomen. Daar waren we zelf vast niet op gekomen. Of zou het liggen aan de naam BOOTCAMP, klinkt toch wel erg Watersporterig.....
Mocht je ook zin hebben, doe gezellig mee, wees welkom! De polletjes Watersportcamping Heeg
https://www.facebook.com/campingheeg

zondag 8 mei 2016

Friesland, bekend om de bijzondere landschaps en natuurbeleving.

Wie aan Friesland denkt, denkt aan hoge luchten, groene weilanden, koeien en heel veel water! De ruimte, de vergezichten, de agrarische geuren, ze dragen allemaal bij aan die natuur beleving. Maar hoe gaat het eigenlijk met die natuur? En wat doen wij met onze camping zelf om die natuur te ondersteunen en uit te dragen?

We werken op onze camping samen met het Heempark in het dorp. We hebben voor groepen een speurtocht door het Heempark. Een kaart met daarop een lijst vragen, vaak met plaatjes. In het Heempark worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt, maar wordt het onkruid waar het niet gewenst is, verwijderd door de vele vrijwilligers. En toch heeft ook het bijenvolk in Heeg het uitermate zwaar. Kijk eens goed naar alle groene weide? Zie je nu nog pinksterbloemen, paardenbloemen of zuring staan? Het is een grote groene lap gras, met als je geluk hebt, aan de zijkanten wat boterbloemen, koolzaad of fluitenkruid. Wanneer je in de bodem kijkt, dan zie je dat er vrijwel geen beestjes in of op het weiland leven. Waar je vroeger met gemak een regenworm kon vinden, een lieveheersbeestje of een langpoot, zie en hoor je ze nu niet meer in deze gecultiveerde weilanden. Ook deze boer heeft bedacht dat het altijd beter kan. Schaalvergroting, efficiente processen en "economisch" gewin, waren de drijfveren achter dit agrarisch handelen. Een groot deel van onze natuurbeleving komt van de weilanden. Daar hebben we er hier veel van, we zijn immers een groot melk producerende provincie. Vooral voor de export natuurlijk. Koeien zien we ook steeds minder vaak in de weilanden staan. Ik vraag me af hoe we deze ontwikkeling terug kunnen draaien? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat ons voedsel duurzaam wordt geproduceerd? Zodat de bij uit Amsterdam wel liever hier zou leven, dan dat nu het geval is. Hoe kunnen we er voor zorgen, dat de biodiversiteit weer terug komt in ons landschap? Komt het omdat het eigenlijk niet echt opvalt dat het zo beroerd gaat met onze natuur. De weilanden zien er immers nog steeds heel erg groen, alleen wanneer je je bewust wordt van het missen van de boter- en  pinksterbloemen, de zuring, het fluitenkruid en koolzaad, hopelijk komen de weilanden weer snel lekker vol. Heb jij een idee hoe we dat hier in Friesland weer snel voor elkaar zouden kunnen krijgen?
Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

vrijdag 6 mei 2016

ik wil toch ook niet de goedkoopste vrouw zijn?

Ambachtelijk werken, de dingen naar je eigen hand kunnen zetten. Het is juist deze enorme vrijheid die het werken op onze camping zo leuk maakt. Want bij heel veel meeste campings zijn er hele strakke protocollen, is de proces bewaking gestuurd op efficientie en kosten beheer. En juist dat heeft bij ons niet de laatste stem!

Wij sturen waarde gedreven, dat wil zeggen, dat wat wij zelf vooral buitengewoon prettig vinden, dat doen we voor onze gasten. Nu hebben we op onze camping een boom gek geschilderd, er hangen houten paneeltjes met teksten erop. We ontwikkelen projecten met de creatieve sector zoals we dit weekend een theatergezelschap over hebben uit Schiedam. Daar hebben we de nodige tijd en moeite in gestopt en zou het uit kunnen? Kan het wel financieel uit? Past het binnen alle protocollen? We hoeven niet puur te sturen op de kosten, want we hebben niet de ambitie te zijn om de goedkoopste te zijn. Zelf heb ik ook nooit de ambitie gevoeld om de goedkoopste vrouw te zijn, waarom dan wel voor mijn camping? Wij stoppen liever het marketing budget in het ontwikkelen van toffe, creatieve en innovatieve projecten dan dat we mooie advertenties op laten maken. Want zeg nu zelf, stel je zou vanavond naar de theatervoorstelling op onze camping komen. Het is schemerig, gezellig druk. Je hebt al lekker gegeten voor je tentje, wijntje erbij. De zon gaat bijna zakken achter de horizon. De laatste goud oranje stralen laten het meertje rood opgloeien. Je bent in mooi gezelschap, en dan hoor je de eerste tonen. O, ja, er was een theatervoorstelling. Je pakt je zitzak op en loopt op het geluid af. En dan......
Tuurlijk weet je je dat over een paar jaar nog te herinneren. Toen we kampeerde daar op die camping! Je kent het wel, en dat is nu hoe wij liever onze camping in de markt zetten, met het ambachtelijk creeren van mooie momenten. En mooie momenten die zijn kostbaar, net als de vrijheid om de dingen naar je hand te kunnen zetten. Het een kan niet zonder het andere. Waarom zou je toch de goedkoopste willen zijn, je mist dan toch zoveel?
Ik ben benieuwd naar jouw idee, laat je het ons weten? Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

donderdag 5 mei 2016

welke technologie kan dienend zijn aan onze gastvriendelijkheid?

Verbetert technologie de relatie met onze gasten en hun ervaringen met ons aanbod? Zetten we digitale technologie in om menselijker te worden? Dat zijn de onherroepelijke vragen die we ons stellen om te kijken of we juist wel, of nu juist niet gebruik willen maken van deze technologie. Ze moeten dienend zijn aan ons concept.

En natuurlijk is dat heel vaak wel zo het geval, en dus zullen we er dan ook graag en snel mee aan de slag. We waren de eerste camping in Nederland met een website. Snel en makkelijk informatie bij de gast aanbieden over onze camping was het uitgangspunt. Inmiddels zijn we ruim 20 jaar verder en zien we dat informeren niet meer alleen de doelstelling voor de website is. We willen niet alleen informeren over de producten, diensten en de sfeer op onze camping. We willen vandaag de dag de gast ook zijn herinneringen van het kamperen beter laten verankeren en, ook niet onbelangrijk, we willen hem verleiden om voor onze camping te kiezen. Zonder dat we direct een verkoopsite willen worden. Dat willen we niet, we vinden dat we een zo uniek product hebben, juist door de persoonlijke aandacht, dat we de verkoop ook liever niet aan robots of technologieen over laten. Dat past niet bij ons concept. Bovendien zijn wij 24/7 via de telefoon bereikbaar, makkelijker kunnen we het niet maken! Tussen 1994, het jaar waarin we onze eerste website online kregen, en nu, zijn er heel veel nieuwe technologieen gekomen. Juist ook online zijn er veel meer mogelijkheden, die zich weer hebben door vertaald naar heel veel verschillende kanalen. Youtube, is ideaal, niets mooier dan de gast informeren met bewegende beelden. Hoe efficient is het om vanuit het perspectief van vogelvlucht, de camping te laten beleven. Dankzij de opkomst van de drone kan dat nu allemaal veel makkelijker! Die drone die filmt en die beelden plaatsen we weer door op ons youtube kanaal. Vanmiddag en vanavond worden er weer opnames met een drone gemaakt. Het is een topweekend in het voorjaar, namelijk Hemelvaartweekend. En hoe leuk is het voor de gast om straks zichzelf, zijn tent en bootje, vanuit de lucht te kunnen zien? Dan krijgt de gast toch weer een herbeleving van zijn avonturen hier op onze camping! Natuurlijk hadden we voor het perfecte zomer-gevoel beter nog even moeten wachten. Ook al is het heerlijk weer, de meeste bomen zitten nog niet vol in blad, het water is nog te koud om heerlijk uren in te poedelen zonder speciale pakken. Maar nu zijn er wel veel gasten die heerlijk genieten. Als deze gasten het filmpje zien, is de kans groot dat ze weer even genieten en dat ze voor ons de zo belangrijke mond tot mond reclame binnen hun familie en vrienden zullen gaan verspreiden. Zo snijdt het mes aan twee zijde. Hoe ga jij om met het wel of niet toepassen van technologieen binnen je organisatie, we zijn heel benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

woensdag 4 mei 2016

welk toekomstbeeld heb jij voor onze camping?

Hoe ziet onze camping er in 2020 uit? Natuurlijk we hebben daar wel een droombeeld van. Maar eigenlijk zijn we wel heel benieuwd hoe jullie droombeeld voor onze camping eruit ziet?
Hoe stellen jullie onze camping in 2020 voor?

Wanneer we kijken naar bepaalde maatschappelijke trends zoals vergrijzing, denk je dan dat er ook op onze camping heel veel meer dan nu, oudere, belegen mensen kamperen? Of wat te denken van van de hang naar gezondheid, zijn er nog veel meer workshops en work-outs die te maken hebben met een gezonde levensstijl? Hoe denk je dat je zelf aan het kamperen bent? Kom je in een door jullie zelf meegenomen tent, caravan of camper? Of huren jullie hier een soort iglo tent die we speciaal voor jullie printen, hier terplekke?
Misschien zie je zelf nog wel een heel belangrijke trend die we nu nog even niet hebben genoemd. En hoe gaan wij om met dat nieuwe perspectief? Of zijn we van de aardbodem verdwenen omdat de camping plaats heeft moeten maken voor een waterstof fabriek voor deze regio?
We zijn heel benieuwd, want dat geeft ons vast weer inspiratie om nog beter ons voor te bereiden op de veranderende toekomst. De toekomst die zo snel veranderd en met zoveel verrassingen komt. We kijken uit naar jullie reacties, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

dinsdag 3 mei 2016

we gaan los!

We hebben er zin in. Een hele winter lang hebben we er naartoe gewerkt. Het hemelvaartweekend. De vuurdoop, de start van het toeristen seizoen van onze camping. Alles moet dan klaar zijn.

Er heerst een gezonde spanning, zal alles wel functioneren zoals we hadden bedacht? Zullen meer dan 80 tenten, campers en caravans een beetje gefaseerd aankomen om bij ons te komen kamperen? Zal het terrein niet nog natter worden door regen? Allemaal vragen waarop we vooraf geen antwoorden op kunnen geven. Het is nu vooral "gaan met die banaan".
Maar wat hebben we er zin in, en wat is het mooi weer! Dat belooft veel goeds. We hebben op donderdag avond een theater productie, op zaterdag een bootcamp. Allemaal extra activiteiten en dan is het natuurlijk extra fijn, dat onze gasten dat optimaal met mooi weer, kunnen meemaken. Want daar gaat het om, dat we onze gasten mooie belevenissen geven, mooie verhalen bieden voor maandag op het werk. We gaan los, en we kijken uit naar eindelijk alle gasten die we mogen verwelkomen. We kijken uit naar de reacties, dat blijft altijd spannend. En onze afstudeerstudenten kijken uit naar het eindelijk kunnen gaan interviewen van de gasten. Eindelijk kunnen ze naast de maanden lange desk research, nu de gasten in het wild kunnen bevragen. We zijn benieuwd hoe de nieuwe chalets worden ontvangen, of de nieuwe koffie in het strandbarretje in de smaak zal vallen. Hemelvaart, het is toch als een lakmoes proef!
We gaan los, en wat hebben we er veel zin in! Mocht je nog geen plannen hebben, bel ons snel want wie weet heb je nog net een van onze laatste plaatsen. Wees welkom, de polletjes Watersport camping Heeg.

zondag 1 mei 2016

gedeelde smart is halve smart

Ik noem haar altijd liefkozend "moedertje". Ze is 72 jaar en sinds kort heeft ze borstkanker. Tot nu toe vielen alle uitslagen steeds maar weer tegen. De meest agressieve vorm, "randen niet schoon" en ga zo maar door. Het is een heftige tijd voor haar, maar ook voor mijn vader en voor iedereen die dicht bij haar staat. Maar door alle narigheid is er toch ook weer veel dankbaarheid en leren we belangrijke lessen.

Natuurlijk ondersteunen we mama en papa daar waar kan. We bezoeken ze net wat vaker, bellen wat vaker en proberen er zoveel als kan er voor hen te zijn. Van een van mijn mensen uit mijn zakelijke contacten hoorde ik, dat ze haar schoonmoeder die ook bestralingen kreeg, een mand had gegeven. Na elke bestraling mocht ze er een kadootje uit halen. Die tip hebben we direct ook opgepakt. En ook wij hebben een mand gemaakt met daarin 23 kadootjes. Het ene wat groter dan het andere. En nu vandaag heeft ze al 18 kadootjes mogen pakken. Elke week geeft ze een verslagje via de mail met welke kadootjes ze die week heeft gepakt en wat het voor haar betekende. Een tijdschriftje over Jeroen Bosch, om haar creativiteit te prikkelen. Een body butter van Chanel, om haar huid extra te verwennen. Veel kunnen we niet voor haar doen, moet ze hier zelf echt doorheen. Maar dat beetje dat we wel kunnen doen, dat is er voor haar te zijn. Te kijken hoe we haar wat kunnen verlichten. En dat kan met kleine attenties waar ze van houdt. De aandacht, die maakt dat het toch allemaal wat makkelijker te doen is. Ze schreef: "Jongens wat een verrassingen en lievigheid al deze weken! Ik moet jullie zeggen het helpt me echt al die aandacht. Dat we dit met elkaar zo intens beleven is een bijzondere ervaring!"

Wat leer ik hier van? Hostmanship is immers heel simpel uit te leggen: Doe de dingen voor je gasten, zoals je zou willen dat je ouders zouden worden behandeld". En helaas weten we dat er elk jaar weer opnieuw, veel te veel mensen echt heel ziek zijn en worden. Ze komen ook op onze camping kamperen, of in jouw hotel. Als we nu eens net wat meer oog voor ze hebben, net wat meer aandacht zouden geven. Het doet een ziek mens heel veel goed!
Want het zien van smart, is het halve werk! Ik ben benieuwd hoe jij laatst nog een zieke gast hebt verrast en verlicht. Laat je het ons weten? Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg