-0515-442328-

vrijdag 27 april 2018

balans op de plekken waar de besluiten worden genomen

Er worden voor en over onze sector heel wat beslissingen genomen. Beslissingen die verregaande consequenties hebben voor de toekomst. De toekomst van de recreatie ziet er ongewis uit. Het grote probleem is dat er veel te weinig vernieuwing plaats vind. En dat probleem wordt volgens mij vooral veroorzaakt doordat de sector te weinig wordt gehoord binnen de besluitvormingen bij overheden.

Daar waar er voor andere sectoren heel veel ondersteunende trajecten zijn die de sector naar een hoger plan helpen, zijn er nauwelijks financiele ondersteuningen te vinden voor het ontwikkelen van de brood nodige innovaties. Er zijn heel wat sectoren te noemen waar men subsidies kan verkrijgen om te innoveren. Zeker voor de technische industrie zijn er tientallen voorbeelden te vinden van subsidiemogelijkheden.

Maar nu ik naarstig opzoek ben naar een subsidie of fonds voor een vernieuwend concept, misschien wel nieuw heel Europa, met een basis van circulair, duurzaam, blijken er geen stimulerende middelen te vinden zijn......Triest. Zeker gezien het economisch belang van onze sector en.....het feit dat we misschien nog steeds de minst innovatieve sector zijn van Nederland. Het kan niet anders of er is een grote disbalans op de plekken waar de besluiten genomen worden. Misschien heb ik, samen met een aantal experts op het gebied van subsidies, niet voldoende gezocht. Misschien dat jij nog een mogelijkheid kent voor ons innovatieve concept voor op onze camping. Laat het ons weten, ook in geval van twijfel, want je weet maar nooit.
Mocht je de disbalans ook zo irritant vinden, laten we dan samen gaan zoeken naar een oplossing. Want dan lijkt het me logisch dat we gaan kijken of we toch nog eens een kopje koffie kunnen gaan drinken met onze staatssecretaris Mona Keijzer. Je weet wel dat ik nav mijn bezoek aan de tweede kamer een blogje heb geschreven. Nog steeds is het van haar kant oorverdovend stil gebleven. En dat terwijl zij juist heel veel beslissingen (kan) nemen met onze sector. We kijken uit naar je reactie, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten