-0515-442328-

vrijdag 6 april 2018

met een verrassende twist kan je veel bereiken!

We zijn kudde dieren en de massa wil de massa volgen. De massa wil een Instagram waardige foto maken. Eentje om te laten zien dat ook hij deze bijzondere plek heeft bezocht. Maar niet elke regio bezit een eigen toren van Pisa, een wulpse zeemeermin of een Menneke Pis...

Met een verrassende twist kun je ook veel bereiken, zo wordt ons tijdens het plenaire deel van het Leisure en Trendcongres vertelt.
Ik weet dat ook wij nog geen eigen Menneke Pis hebben. Hoewel de 11 zojuist geplaatste fonteinen in verband met de Culturele Hoofdstad in potentie natuurlijk wel onze nieuwe Menneke Pissen kunnen zijn! Ik ga rechterop zitten en luister aandachtig verder.
Er komen prachtige, verrassende voorbeelden voorbij;
Stuk voor stuk mooie voorbeelden, waarvan je direct door hebt dat dit door gasten op hun bucketlist zou kunnen worden geplaatst. Belangrijk is om verrassingen te ontwikkelen die voortborduren op wat bij je past en natuurlijk wat origineel is. Dus liever karaktervol, dan karaoke! Leef je echt in in je bezoeker, in je gast. Niet wat wij bepalen voor hem of haar om leuk te vinden, maar wat echt voor je gast een leuke verrassing is. Want het is niet de visser die het aas lekker moet vinden, maar het zijn de vissen die hij wil vangen, die het lekker moeten vinden. En wij op onze camping houden erg van onze gasten verrassen. Ze te verleiden om op een andere manier naar de dingen te kijken. Ze uit hun comfortzone te halen. We doen het vaak met wat humor, zoals bv. het bordje op ons strandje dat je daar uit moet kijken voor de krokodil. We verrassen ze ook door het vuilnis persoonlijk op te komen halen in service dus. Maar ook door ze te verleiden voor dag en dauw (letterlijk!) op te staan om in het pikkie donker in een kano het natuurgebied in te gaan. Wachten op het magische moment van de zonsopgang. We hebben meer van dit soort verrassingen, en we weten dat we die constant ook moeten blijven ontwikkelen. Gasten hebben het over de verrassingen, als ze eenmaal thuis zijn. Niet over het mooie, groene gras of de comfortabele watertappunten. Natuurlijk moet je basis in orde, ruim voldoende zijn. Er zijn maar weinig mensen die gaan vertellen dat er zo'n mooie kraan op het veldje stond die het zo fijn ook deed....Tenzij het natuurlijk weer echt iets bijzonders en verrassends was natuurlijk!
Het zijn juist dit soort inspirerende presentaties die ervoor zorgen, dat we stappen blijven maken op onze camping. Dat we weer opnieuw extra na gaan denken over hoe we onze gasten nu nog verder kunnen verrassen. Daarom zie je ons ook altijd op dit congres. Het houdt ons scherp en bij de tijd. En zoals je ziet, brengt het weer een hoop inspiratie! De komende week nog meer blogjes nav dit Leisure & Trendcongres. Ben jij er volgende keer ook bij? Echt doen hoor! De polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten