-0515-442328-

zondag 2 december 2012

Schulden, een voorschot op de toekomst

We hebben het bijna allemaal gedaan, schulden maken! Maar nu hebben we met elkaar zoveel schulden gemaakt en blijken we minder onaantastbaar als dat we dat 5 jaar geleden dachten te zijn!

We dachten dat onze grond en stenen gebouwen elk jaar in waarde zouden stijgen. We dachten dat we het ons konden veroorloven om de zorgkosten elk jaar maar weer op te kunnen laten lopen, zonder drastisch te moeten hervormen. Eigenlijk zie ik een soort wet van de remmende voorsprong.
We, de hele westerse maatschappij, heeft te lang gedacht dat het zo allemaal maar gewoon door zou blijven gaan en zag veranderingen en bedreigingen te laat aankomen. Sterker nog, ten tijde van voorspoed vonden we het zelfs niet langer nodig om te sparen voor wat mindere tijden.
Menig expert voorspeld een jaren lange economische crisis en nog gaat onze regering bezuinigen ipv drastisch hervormen.
Maar ik ben ervan overtuigd dat we deze tijd goed kunnen benutten om van denkbeelden af te geraken die ons geen goeds zullen brengen. De komende jaren zal er veel gaan veranderen, het zal anders worden. Ik hoop dat talent meer de voorkeur gaat krijgen boven geld verdienen. Ik hoop dat we met elkaar meer met onze passie zullen leven. Met meer plezier. Dat dat onze verdienste is ipv met geld ons geluk denken te kunnen kopen.
En voor echt vakmansschap, werken met passie en steeds maar weer verwonderend opzoek naar nieuwe producten en diensten. Volgens mij gaan steeds meer mensen daarvoor een ommetje rijden. Want daar waar je zulke producenten treft, daar beleef je de echte verhalen, verhalen die je inspireren en energie geven.
En mocht jij ook weer een gave producent zijn, wie weet kunnen we elkaars producten ruilen! Want ik ben er heilig van overtuigd dat we straks meer dan ooit zullen gaan ruilen met elkaar.

Wanneer kom jij bij ons energie op doen door onze grassprieten te huren? Of ga je die ruilen met iets waar wij helemaal hebberig van worden?
Wees welkom, Een groet & een glimlach, Watersportcamping Heeg, De Polletjes
http://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten