-0515-442328-

zaterdag 15 december 2012

Zelf gemaakt geeft zoveel meer plezier

Ook prive vind ik anders dan andere dingen leuker dan standaard. En dus gingen mijn mannen aan de slag om voor mij een prachtige kerstboom te maken.
Die nieuwe kerstboom geeft om meerdere redenen meer plezier.

We streven steeds vaker naar efficientie, maar hebben nauwelijks door dat dat wel erg ten koste gaat van de kwaliteit van leven. Ik zal uitleggen waarom.

We missen de binding met het product 
Omdat we niet betrokken waren bij het creatie proces missen we de binding met het product, daardoor is er nauwelijks nog respect voor het product.

We missen de pijn van de creatie
Wanneer we pijn hebben gehad om een nieuw product te kunnen verkrijgen, zijn we trotser omdat wij wel hebben doorgezet.

We missen de onderlinge verbinding met elkaar
We hebben niet samen hoeven werken, we hebben niet elkaar moeten opbeuren of inspireren. Dat samen wat creeren schept een onderlinge band.

We missen een authentiek verhaal dat ons verbindt aan het product
Het verhaal dat onze elfjarige jongens samen met hun vader hebben gemaakt. Alle latjes op maat zagen, gaten boren, schuren en vervolgens de hele boom denken klaar te hebben, los te laten en dan zakt hij naar de bodem. De constructie bleek te zwak. Weer opnieuw begonnen met opbouwen, en nu staat hij prachtig te zijn!

Daarom smaken zelfgebakken koekjes lekkerder, daarom zitten zelf gebreide truien beter en daarom is een zelfgebouwde kerstboom mooier.
Wil jij zien wat wij op onze camping allemaal zelfgemaakt hebben? Wees welkom, Watersportcamping Heeg, de Polletjes
http://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten