-0515-442328-

woensdag 29 oktober 2014

doe geen consessies

Gisteravond mocht ik een presentatie van Jaap Stalenburg in het Thialf bijwonen. Een presentatie over communicatie en innovatie. In de eerste minuut had hij mij al te pakken: DOE GEEN CONSESSIES!

Hier in Nederland zijn we bang om onze mening te uiten. Wees juist kleurrijk in je uitspraken. Ga naar de wereld waar je innovatief aan de slag kan. In de oude wereld hadden we te maken met:

  • afhankelijk van de media
  • heb je geen invloed op exposure
  • journalisten hadden minder bronnen om te checken
In de nieuwe wereld is maakbaar, we kunnen zelf content maken. We kunnen zelf ons publiek aantrekken, blijven binden en boeien. Sven, onze schaatsheld, heeft zoveel meer volgers dat de content die hij plaatst meer wordt gezien dan een artikel in de krant. Hij heeft volledig de controle over de content, wanneer hij het niet eens is met een journalist, dan corrigeert hij dat direct via zijn twitter. Zijn sponsor TVM had een eigen filmploeg die voor de eigen content zorgde, in de docu die brandpunt over Sven uitzond bestond deze voor 80% uit beelden van TVM. Hoe komt het nu dat Sven zoveel volgers heeft? Natuurlijk is hij een BN-er. Maar wanneer we kijken naar zijn content dan zien we dat hij zijn volgers steeds maar weer een kijkje in zijn keuken gunt. Hij is de gewone jongen gebleven;
  • hij bedankt
  • hij gunt andere een podium (re-tweets)
  • hij laat zien wat hem bezig houdt
  • hij neemt je mee in de wereld van de topschaatser
Maar Sven is niet alleen die gewone jongen, hij durft kleurrijke dingen te zeggen, durft met zijn kop boven het maaiveld uit te komen. Niet alleen in zijn sport steekt hij met zijn prestaties ver boven alle schaatsers uit, ook durft ook kleurrijke uitspraken te doen. Kijk maar eens in dit filmpje van hem.

Sven is een personlijkheid, onze schaats held, een kleurrijke persoonlijkheid! En doe geen water bij de wijn en blijf vooral jezelf! De kleurrijke Jaap Stalenburg had weer een mooie avond gemaakt!
Hoe ga jij nu nog kleurrijker je content de wereld in helpen? Ik ben benieuwd, laat je het mij weten?
Wees welkom, de polletjes, Watersportcamping Heeg
https://www.facebook.com/campingheeg




Geen opmerkingen:

Een reactie posten