-0515-442328-

maandag 6 oktober 2014

TWIJFEL, maar aarzel niet!

De ruimte, buiten je geijkte denkpatronen is zo groot, dat je jezelf makkelijk verzuipt. Maar hoe voorkom je dat je denken, je strategie zo achterhaald is door de nieuwe werkelijkheid, dat je daardoor verzuipt, omdat je concurrenten allang het over een andere boeg hebben gegooid?

ik ben gepakt, want niets is zo dodelijk voor een organisatie als maar blijven denken dat jouw strategie de enige is die altijd maar weer in zwang zal blijven....
Ik zal met onze camping altijd maar weer meoten blijven experimenteren met nieuwe overnachtingsmogelijkheden, nieuwe arrangementen en projecten. Ik zal mezelf dus heel regelmatig moeten verleiden om "out of the box" te gaan denken. Luc de Brabandere geeft een mooi stappenplan voor zo'n nieuw denkpatroon:

  • twijfel aan alles
  • onderzoek wat mogelijk is door beter naar de wereld te kijken
  • divergeer door ruimte te geven aan zelfs de meest absurde ideeen
  • convergeer vervolgens door die ideeen te selecteren die het meest veelbelovend zijn
  • blijf medogeloos evalueren. 
Gisteravond zag ik in het ntr college dat de hersenen steeds maar weer leren, nieuwe neurale verbindingen blijven aanleggen. En willen we als mens slimmer worden, dan is juist de laatste stap van grote waarden. Door te blijven evalueren, te kijken wat hebben we gedaan en wat heeft dat voor gevolgen gehad, juist daardoor weten we hoe we in de toekomst nog sneller en slimmer kunnen omgaan met kansen en bedreigingen.
Dus durf je gekozen koers steeds maar weer met een helicopterview te aanschouwen, is dat de koers die nog steeds past? Is dat de koers die nog steeds goed functioneert? Twijfel er dus op los, maar aarzel niet!
Heb jij een vraag aan mij? Twijfel niet en bel me op, ik kijk uit naar je reactie!
Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten