-0515-442328-

donderdag 30 oktober 2014

thialf, het verhaal dat aan alle kanten klopt!

Ik mocht van de week een kijkje nemen achter de schermen van ons THIALF. Hoe tof is dat, om te mogen horen wat de grootse plannen zijn voor deze grootste dagatractie van Friesland. Friesland en schaatsen, ze zijn onlosmakend met elkaar verbonden. Natuurlijk heb je daar een prachtig paleis voor nodig! En het wordt mooi!!!

Thialf omarmt als geen ander de regionaliteit, sterker nog met deze nieuwe plannen zal de regio zich nog beter kunnen profileren, luister maar en hou je hartslag in de gaten, want voor je het weet, gaat jou hart ook sneller kloppen van dit blogje!
Thialf heeft twee kaders aangegeven waarmee het nieuwe paleis moest worden ontworpen,

  1. duurzaam
  2. innovatie
Thialf zal de nieuwe kraamkamer van schaatstalent worden. In Thialf zal geschiedenis worden geschreven en het is het schaatshart van de wereld! Van alle bezoekers is 20% afkomstig uit de regio, de overige 80% zijn dus mensen die een dagje naar Friesland komen, ze tanken de auto vol, kopen wat versnaperingen, een leuk truitje of petje. Wellicht blijven ze overnachten in een hotel om de hoek omdat Schiedam toch wat ver is om even op en neer te rijden. Voel je het al aankomen, Thialf is gewoon een van onze toeristische trekkers, een manier om ook in de winter, wanneer er wat minder mensen opzoek zijn naar grassprieten om te huren (camping) of een bootje willen pakken. Machtig dat er met zoveel ambitie wordt gewerkt aan dit prachtige stadion! Het wordt een waar export product, let maar op mijn woorden.
En zo mooi Eelco Derks het verwoorden: Thialf blijft Thialf en voor de rest wordt alles anders!
Er komt een topsport center, boven in de uitbouw zie ik het op de schets in de presentatie. En alles wat hier gebeurt in het gebouw, heeft zicht op het ijs! Voor de businessclub komt meer ruimte, alles wordt mooier, groter, beter en breder! Er zullen veel meer bedrijven en mensen het met elkaar gaan doen. De kruisbestuiving qua kennis, vaardigheden en economische interactie zullen toenemen en daar wordt iedereen en alles alleen maar beter van. Eelco neemt ons mee door de planning van de bouw. Een strakke planning want alles wordt rond de ijsseizoenen heen geplant. Ik ben zwaar onder de indruk en terug in de auto met mijn collega onderneemster, Social Media vriendin en eigenaar van Kliniek voor Tandheelkunde, praat ik nog heerlijk na over alle nieuwe mogelijkheden die het nieuwe Thialf ons te bieden heeft. Zij met haar kliniek die ze al jaar en dag koppelt aan topsporters, en ik als grasspriet verhuurder uit Friesland die graag nadenkt over seizoensverlening!
Thialf, het verhaal dat je hart sneller doet kloppen, Thialf, het verhaal dat aan alle kanten klopt!
Wij kunnen haast niet wachten, op 24 november start de bouw, morgen start er weer een spannende schaatswedstrijd!
Wees welkom, want het is een belevenis die je minstens een keer in je leven zou moeten meemaken!
De polletjes, Watersportcamping heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten