-0515-442328-

donderdag 25 december 2014

hoe kan het handiger?

Ik vraag het mijn nieuwe medewerkers, mijn nieuwe stagiaires regelmatig. Ik vraag het ook aan hen regelmatig hoe ik het beter kan doen? Want handiger geeft natuurlijk voordelen!

Daarom vind ik kinderen zo slim, die denken nog niet teveel in beperkingen, die zien overal wonderlijke oplossingen voor!
En dat is nu precies wat we nodig hebben bij processen die zich aan het zicht van onze gasten onttrekken. Alle processen die waarneembaar zijn voor onze gasten, die moeten op een andere wijze worden getoetst, nl, is dit het tofste voor onze gast? Ik zal een voorbeeld geven, onkruid wieden, daarvoor heb je een kruiwagen nodig, een hark, werkhandschoenen en een schoffel. Wanneer we eerst alle benodigdheden hebben verzameld, dan kunnen we naar het hofje gaat waar onkruid moet worden verwijderd. Dan plaats je de kruiwagen zo dat je er snel en makkelijk het onkruid direct in kan gooien. Zo hoeft het onkruid niet nog eens extra door je handen!
En natuurlijk, wanneer je gasten tegen komst, dan groet je die vriendelijk en kijk je of jou werkzaamheden zo min mogelijk belastend zouden kunnen zijn voor de gast.

In het geval van een reservering versturen is het een heel ander geval. Dan wordt er voor al gekeken hoe je deze zo goed mogelijk kan versturen. Alles om er een "leuk" feestje van te kunnen maken. Daar gaan effecientie en kosten reductie niet samen met het leveren van een zo opmerkelijk mogelijke ervaring creeren. Dus gaan we ervoor dat bv ook de postzegel al een verschil kan maken. Hier meten we vooral met de door onszelf ontwikkelde V.A.M.P. methode. Is het vernieuwend, anders, maatschappelijk verantwoord en persoonlijke aandacht? Dus hebben we nu voorlopig kinderpostzegels.

Maar heel soms kan onze V.A.M.P. methode toch hand in hand gaan met efficientie. Heel soms maar, maar ik heb het gevonden, kijk eens hoe cool deze grote theepot is. Weet jij toevallig waar ik die kan aanschaffen?
Rest me jullie allemaal heel goede en fijne feestdagen toe te wensen en vergeet niet: Voor een ander betekenisvol kunnen zijn, geeft je meer! De polletjes, Watersportcamping Heeg
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten