-0515-442328-

dinsdag 2 december 2014

veranderen? maak je resultaten zichtbaar!

We willen de dingen veranderen, altijd en elke dag weer opnieuw. Dat vraagt deze tijd van ons. Niet dat het oude van gister goed genoeg was, maar het kan beter! Hoe kan ik ervoor zorgen dat we als team van onze camping steeds maar weer die kleine stapjes vooruit blijf maken?

Wanneer iedereen van het team in beweging moet blijven, dan is het handig om te weten HOE je dat voor elkaar kunt krijgen. Ik kreeg een paar handige tips tijdens de presentatie van Arend Ardon bij het managementboek event. Tips die we eigenlijk allemaal wel weten, maar toch nog zo vaak niet toepassen.

  • Zorg dat je je resultaten steeds maar weer opnieuw zichtbaar maakt. Zet het op papier, op sociale media of vertel het. Dan weet iedereen weer wat welk gedrag, welk resultaat heeft gegeven. 
  • Focus op positief. iedereen is welkom, zolang je maar positief bent! Want we weten allemaal dat negatief heel veel energie kost. Ga met elkaar vooral kijken waar de successen zitten!
  • Nadruk op doen en experimenteren i.p.v. nadenken. Want doen is de beste manier om na te denken! 
Zorg dat zoveel mogelijk mensen wel zin hebben om te veranderen, zorg dat ze zich gaan afvragen HOE ze een bijdrage kunnen leveren. Om patronen te doorbreken, moet je het gedrag gaan doorbreken. Durf je kwetsbaar op te stellen; "Ik weet het ook niet, maar laten we experimenteren!"
Hoe kunnen we met kleine initiatieven ons doel bereiken? Laat zien wat succesvol was bij je laatste stapje richting je doel, en je blijft allemaal in beweging!

Ik ben benieuwd, welke verandering wil jij in beweging gaan zetten? En hoe ga je dat doen?
Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg


Geen opmerkingen:

Een reactie posten