-0515-442328-

maandag 15 december 2014

mogen mee helpen ontwikkelen van nieuwe producten en diensten

We sturen onze camping niet aan op de financiele beste resultaten. Tuurlijk moet er voldoende brood op de plan komen, maar wanneer je gaat sturen op financiele resultaten, dan voeg je geen waarde meer toe aan je producten en diensten. Wij zijn vooral steeds maar weer opzoek naar HOE we onze producten en diensten kunnen verbeteren.

Aan de hand van de het volgende voorbeeld denk ik dat je er direct een beeld bij hebt. Bill Gates was vooral de business man die vooral de focus had op de financiele situatie. Hierdoor concurreerde hij vooral op prijs. Steve Jobs daarentegen was vooral bezig hoe hij de beste producten en diensten kon ontwikkelen. Dan ben je waarde aan het toevoegen en is de kans het grootst dat je weg kan blijven van die moordende prijsconcurrentie. Hoewel dat laatste nooit onze drijfveer is geweest. Het was niet onze ambitie om de meest duurzame strategie voor onze camping te ontwikkelen, het was onze droom om de meest toffe camping te ontwikkelen met onze kernwaarden. Zo simpel was en is het. Het mooie is dat het zoeken naar een waardevolle en betekenisvolle producten en diensten ook het meest motiverend werkt. Niet alleen voor mij en Jacob, maar zeker ook voor onze medewerkers. Uit onderzoek blijkt dat het mogen meewerken aan nieuwe producten en diensten meer motiveert dan dat geld dat doet.
En natuurlijk moete ook wij gewoon brood op de plank hebben, moeten wij ook gewoon kleding kopen en een tank brandstof voor onze mobliteit kopen. Allemaal waar, maar we hoeven niet zo nodig het meeste geld verdienen. Zolang wij voldoende geld verdienen om ons hoofd boven het water te kunnen houden, kunnen wij vol passie elke dag weer kijken hoe we met kleine of wat grotere stapjes onze camping nog waardevoller kunnen maken.

Waardevol voor onze gasten, maar ook voor onze mede-werkers! Want je voelt het als je onze Moniek, Jorn of Wessel aan het werk ziet, ze hebben er echt lol in! Met ons alle moeten we het verschil maken, en dat doen we met heel veel plezier!
Mocht je vragen hebben, voel je vrij! Maak er een mooie dag van, de polletjes Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten