-0515-442328-

maandag 21 november 2016

hoe ben je dan getransformeerd?

Ik mocht gister weer een greide sessie meemaken voor ons project dat we ontwikkelen in het jaar van de Culturele Hoofdstad Friesland. Dit keer met als thema, je toekomstbeeld. We werden op diverse manieren uitgedaagd om ons project nog beter te verbeelden, incl. het doel waarvoor we het ontwikkelen.

De laatste vraag was: "En hoe ben je dan getransformeerd?" Die vraag, bleef maar hangen in mijn hoofd. Transformeren, dat betekent dat je anders bent geworden. Iets wat wij met onze camping juist veel meemaken. Omdat we zo naar buiten gericht zijn, zijn we ons juist zo bewust van buiten. Dat we zo naar buiten gericht zijn, ligt niet alleen aan ons product (grassprieten verhuren) maar juist ook omdat we vrijwel niets hebben aan te bieden om in een binnen situatie, activiteiten te faciliteren. Het heeft ook zeker met onze doelgroep te maken, die wil als eerste, nieuwe dingen ervaren en dus moeten we veel de hort op om vernieuwing te spotten. Meestal is dat dus kijken in andere branches, maar zeker ook heel veel praten met en luisteren naar andere mensen.
Onze camping transformeert 2 keer per jaar! Eenmaal naar het kampeerseizoen en een maal naar de winterslaap. Gister hebben we ook de eerste zware herfst storm meegemaakt. Hier in het open landschap krijg je die oerkracht goed mee! En straks krijgen we hopelijk nog het winterlandschap met ijs en sneeuw. Op weg naar de camping vraag ik Michiel of hij straks wanneer er sneeuw en ijs ligt een leuke foto wil maken voor de gasten die afgelopen jaar een nieuw chalet hadden geplaatst. Ook voor hen is het extra leuk om hun eigen chalet in een andere hoedanigheid op beeld te zien. Jacob en ik gaan straks met onze jongste een paar weken backpacken in verre oorden. Dan gaan we zelf onze accu weer opladen. Gaan we genieten van andere culturen en vooral kijken hoe ze het daar doen voor de gast. Het is gewoon een prive vakantie, maar de knop om professioneel te kijken naar de dingen, die zet je bij ons niet uit. Dat willen we niet eens! Want we zijn wie we zijn, we blijven gepassioneerde grassprietverhuurders die graag de dingen beter willen maken voor onze kamperende gasten. Dat zal altijd wel zo blijven, het zit in ons DNA. Sommige dingen, die moet je niet eens willen transformeren!

Hoe ben je dan getransformeerd, dat vroeg ze me. En in de auto, na een uurtje rijden wist ik het, we hebben dat net weer wat meer verdieping gevonden. De nog net iets betere versie van ons zelf. Ons toekomstbeeld is vooral vernieuwen door dicht bij ons zelf te blijven. En dus zullen altijd alle projecten die we ontwikkelen in die lijn moeten zitten. Dus in de winter, wanneer onze camping onder een laagje sneeuw en ijs ligt, is het nog steeds die groene camping waar het goed sporten is. Van watersport naar wintersport, het is een heel klein stapje. Het is nog steeds voor dezelfde doelgroep mooi om dan hier te zijn. Niet gek dat dan ook tijdens onze winterslaap, wanneer de poelen zijn getransformeerd tot een prachtige ijsbaan, onze gasten nog steeds dan even graag hier komen schaatsen. Want ook dan is het een belevenis die je en mooie verhalen geeft, en weer nieuwe energie!

Straks in de toekomst, hoe ben jij dan getransformeerd? We zijn benieuwd naar jouw ervaringen, wil je die met ons delen? Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten