-0515-442328-

maandag 16 januari 2017

Ga toch fietsen!

We zijn net terug van een paar weken vakantie vieren in het buitenland. Het liefst boeken we niets, gaan we vooral langs bij mensen die we al kennen en doen we dingen waar we vooral energie van krijgen. Eigenlijk tonen we precies hetzelfde gedrag, als onze eigen kamperende gasten van onze camping.
Dat wil niet zeggen dat we vooraf geen planning hebben. En toch gebeurt het dan zomaar dat we afwijken van de planning....

We waren ook van plan om een fietstocht door Bangkok te maken bij de door ons aanbevolen Nederlander, Co van Kessel. Maar we zijn daar uiteindelijk niet terecht gekomen. We liepen in de buurt van onze logeerplaats langs een klein "winkeltje" waar fietsen werden verhuurd en ook tochten met een gids werden aangeboden. Een kleine Thaise vrouw, met grote glimlach vertelde me dat Co verderop zat, ze wilde graag een plattegrond van Bangkok aan me geven met daarop de locatie van Co. Ze vertelde me dat ze eventueel ook een tocht kon aanbieden. Zij was de enige Thaise partij die dergelijke fietstochten aanbood. Omdat Jacob en de kinderen er niet bij waren, wilde ik graag eerst met hen overleggen. Ik hield de boot nog wat af. Ze wilde me met alle plezier de weg wijzen naar de Nederlander. Ze sprak heel goed en verstaanbaar (Niet alle Thai zijn zeg maar even goed in het Engels te verstaan). Even later besprak ik met Jacob wat zij eventueel zou kunnen aanbieden. Eigenlijk had ik mijn keuze al gemaakt. Tuurlijk merk je dat, wanneer je de verschillende keuze opties aan de ander voorstelt. Deze kleine Thaise vrouw had mijn hart geraakt! De gunfactor zoals ze het ook wel noemen was naar haar enorm groot! We hoefden dan ook niet lang na te denken en liepen weer naar haar winkel terug voor de fietstocht door Bangkok. Daar werden we allemaal hartelijk ontvangen. Aan de hand van een prachtige plattegrond die getekend was door een kunstenaar, vertelde ze over de route en wat we zouden gaan zien. Haar winkeltje was niet groot, maar we konden allemaal heerlijk zitten in de (airco) koele ruimte. Ze had ons een flesje koud bronwater gegeven om zo wat te kunnen drinken tijdens haar verhaal.
Op de tekening stonden alle highlights extra groot getekend. De tekening had wel wat van onze eigen plattegrond! De fietstocht zou ongeveer vier uur gaan duren. Onderweg zouden we voldoende stops krijgen en zou er veel achtergrond informatie worden verteld. Omdat ze altijd met kleine groepjes fietsen, is er ook voldoende ruimte om vragen te kunnen stellen. We zouden een aantal keren over de rivier gaan, we zouden vers fruit bij een betrouwbaar stalletje gaan eten. We zouden een van de vele mooie tempels die Bangkok rijk is, bezoeken. We zouden zien hoe de Thai, op de moerasgebieden, aan de oever van de rivier, in hun kleine hutjes leven. Kortom een fietstocht die een interessante route zou volgen. We boekten de fietstocht!

Maar hoe had ze nu mijn hart "gestolen"?
We hadden eigenlijk thuis al bedacht dat we de toer zouden gaan maken bij de Nederlandse partij, die ons door meerdere vrienden en familie werd aanbevolen!

  • Haar ontwapenende uitstraling
  • Haar open houding (absoluut niet opdringerig willen verkopen)
  • Haar goed verstaanbare Engels
  • Dat zij de enige Thaise partij was in Bangkok
  • Dat ze alle tijd nam om ons te vertellen, enthousiast te maken over wat we zouden gaan beleven.
De fietsen reden heerlijk, de route was nog mooier en belevenisvoller dan we dachten en als laatste, onderweg had de gids heel veel foto's genomen. En eenmaal terug in haar winkeltje, kregen we allemaal een prachtig klein mapje met daarin al onze foto's uitgeprint! Wat een verrassing! En eenmaal thuis kregen we nog een link naar de Dropbox, waar we alle foto's als we wilde nog eens digitaal konden bekijken en downloaden. Met warme gevoelens denken we terug aan deze fietstocht. We hebben genoten. En als er iemand aan me vraagt wat die zeker moet gaan doen in Bangkok, dan zal ik haar aanbevelen, met haar prachtige fietsroutes. Hier is de hele customer experience optimaal!
Indrukwekkend hoe er op alle fronten: Product, prijs, service, toegang en beleving het hoogst haalbare niveau wordt geleverd! Zo zie je maar, het kan.
Vol inspiratie en ideeen keerden wij weer naar huis, genoeg werk aan de winkel!
Mocht je naar Bangkok gaan (met of zonder kinderen), boek dan zeker deze fietstoer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten