-0515-442328-

maandag 9 januari 2017

we zijn net terug van

We hebben vier weken rond getrokken in Thailand. Zijn bij en met bekende gaan genieten van een watersportvakantie. Want natuurlijk hebben we in de zomer vrijwel geen tijd hiervoor, maar ons hart gaat wel sneller kloppen van vakantie en watersport. Het is niet alleen heerlijk om te doen, maar het is minstens ook heel inspirerend!

Want het is altijd mooi om te zien hoe ze elders, een zelfde soort product en/of dienst aanbieden. Natuurlijk hoef je daarvoor echt niet per se een heel eind weg. Maar wij gingen wel een eind weg, naar Thailand dus. En we hebben veel ideeen en inspiratie opgedaan. We hebben ook gezien waar we vooral niet naartoe zouden willen gaan. Thailand is het land waar de meeste S.U.P. boards worden geproduceerd. Niet zo vreemd dat je die dus op elk eiland wel kan huren. Heerlijk om dan ook steeds weer andere boards uit te kunnen proberen en te voelen hoe de verschillende boards zich gedragen! We zagen ook dat de boards op het strand klaar lagen om direct te kunnen gaan gebruiken. Maar ze werden pas gebruikt, op het moment dat er mensen aan het suppen waren. Het is net als met eten; zien eten, doet eten!
Goed om ons te realiseren dat je je producten in gebruik onder de aandacht te brengen! Je kunt dus beter een enthousiasteling even een gratis ervaring geven, om daarna de dingen aan de overige gasten te kunnen verhuren.
We hebben ook weer inspiratie opgedaan hoe we onze camping verder met minimale middelen, verder kunnen aankleden, om een mooi effect te kunnen krijgen. Een voorbeeld dat ik ook erg grappig vond was dat er oude cocosnootschillen aan boomstammen vast waren gebonden, daar was wat potgrond en een hangplantje gestopt. Heel simpel, maar weer met een leuk effect!
Verder zei ik het al, we zagen ook waar we NIET naartoe wilden gaan. We hebben ze elke dag wel weer gezien, de groepen Chinezen. Allemaal lopend achter een gids aan. Daar waar we de vorige keer (alweer 16 jaar geleden) uitsluitend backpackende vakantiegangers zagen, lopen nu dus ook hele groepen Chinezen toeristen. De sfeer is daardoor totaal gekanteld. Ik kan me zomaar voorstellen dat er over vijf jaar geen backpacker meer komt. Het is gedaan met de sfeer van vrije geesten en wereldse gasten. Dat moet je je dan wel goed realiseren, wanneer je je meer gaat richten op een andere doelgroep. Niet elke nieuwe doelgroep is complementair aan die waar je je al op richt.
We zijn net terug, en hoewel de eerste mailtjes alweer beantwoord zijn, de was (was maar een beetje) gedaan is, hebben we nog te maken met een hoofd vol nieuwe ideeen en een lijf vol energie! We hebben er weer zin in, laat het nieuwe jaar maar beginnen!
Mocht je ook nog een leuk idee hebben voor onze camping, laat het ons weten, we kijken uit naar je reactie! Wees welkom, de polletjes, Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten