-0515-442328-

dinsdag 31 januari 2017

het geluk "hangt" in de lucht

Heb je het ook al gezien? We krijgen steeds meer aandacht voor geluk! En wie wil dat nu niet, een portie geluk? We wensen elkaar veel geluk, onze kinderen, ze hoeven niets te worden, als ze maar gelukkig worden. En hoe harder we eigenlijk collectief vinden dat we recht hebben op geluk, hoe ongelukkiger we lijken te worden!

Wat is dat toch met geluk? Op de sociale media zien we vrijwel alleen nog maar gelukkige momenten. En ondertussen stijgen de burn-outs waar we bij staan.
In de vorige eeuw stuurde wij zelf ook op tevreden gasten en medewerkers. Daarna ging het naar gasten en medewerkers die onze camping zouden willen aanbevelen binnen hun netwerk. En vandaag de dag moeten we faciliteren in "geluksmomenten". Ik hoorde het al bij de jaarvergadering van onze brancheorganisatie, de Recron. Binnen de boekwinkel zie ik steeds meer nieuwe boeken verschijnen over geluk. En ik begreep dat er ook al op de NHTV onderzoek is gedaan naar sturen op geluk.
Geluk, het lijkt wel of het in de lucht hangt!
Afgelopen week kreeg ik een mooie presentatie van Martijn Badir (economist  Raboresearch) die ons vertelde dat er nu ipv het BBP (Bruto Nationaal Product) wordt gekeken naar de Brede Welvaartsindicator. En ook hierin is geluk een wezenlijk onderdeel!
Geluk, we ervaren het maar heel af en toe. Als er nu ergens schaarste in is, dan is dat wel geluk. We willen het allemaal, liefst permanent! Geluk kan alleen bestaan naast ongeluk. Zoals zwart bestaat naast wit. Geluk is afhankelijk van heel veel factoren. Er is heel veel over geschreven, telkens weer vanuit een ander perspectief. Of we geluk nu aanschouwen vanuit een hormonaal perspectief, of vanuit een sociaal perspectief of vanuit..... Ook wij op onze camping sturen steeds meer en meer op geluksmomenten voor onze kamperende gasten.
Niet voor niets bieden we sinds vorig jaar, op de zaterdag ochtend een bootcamp aan. Want dan maak je juist heel veel gelukshormonen aan. Of sturen we onze gasten voor een magisch moment de natuur in voor de zonsopgang. Niets zo rustgevend als de natuur! En dan halen we onze gasten ook nog eens optimaal uit hun comfortzone, want daar zit de magie!
Een goede vakantie heeft immers een aantal prachtige, geluks momenten!
Wat was jouw gelukkigste moment op onze camping? We zijn benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten