-0515-442328-

maandag 20 november 2017

wat leverd het je gast op?

Veel marketing inzet is erop gericht om je potentiele gast te enthousiasmeren. Niet zo gek dat je in je communicatie direct zou moeten kunnen zien, wat het de gast gaat opleveren, wanneer hij bij je gaat kopen. Maar in de praktijk is dat nog lang zo simpel niet. Ik kijk naar onze website, naar onze brochure en de twijfel slaat toe....

Is het wel direct duidelijk wat het onze gast gaat opleveren? Laten we snel en efficiƫnt zien wat hij wel krijgt wanneer hij bij ons op de camping komt?
Neem nu onze website, eigenlijk staat die vol met vooral product informatie. En kijk ik naar de homepage, dan is het echt nog niet zo helder wat de potentiele gast bij ons gaat krijgen. Tenminste, niet duidelijk genoeg! Rechts boven de vele vlaggetjes in allerhande talen, lekker internationale camping dus.
In de slider kwalitatief mooie foto's, kennelijk vind de camping het belangrijk om professioneel over te komen. De foto's zelf laten een consistent beeld zien, ze zijn in dezelfde sfeer. Een zomerse, easy going sfeer.
Wanneer ik naar de teksten kijk, dan lees ik vooral veel product informatie. Gek eigenlijk, want het product kamperen en zeilen heeft nauwelijks introductie nodig. Iedereen kent de producten wel zo'n beetje......Hoe langer ik onze website aan het analyseren ben, hoe meer ik er achter kom dat er toch nog veel mist! Dan bedoel ik niet eens in content, maar of onze USP's wel optimaal tot zijn recht komen. Nog veel meer zullen we onze
  • unieke ligging,
  • onze persoonlijke service
  • brede aanbod watersport mogelijkheden,
moeten duiden. Dat laten we nog onvoldoende zien. En dat is nu precies wat ons vooral uniek maakt. Deze drie zaken zijn net zo belangrijk om in die eerste seconde te laten zien en ervaren als onze missie, visie en doelgroep.
We hebben maar een paar seconden, want langer heeft een bezoeker niet om te kiezen of dit de camping is die mogelijk interessant is, of toch helemaal niet. In die paar seconden moeten we al het verschil gaan maken. Nooit eerder was onze website zo belangrijk als vandaag de dag. Het is het verschil tussen wel of geen nieuwe gast mogen ontvangen. Logisch dat die gast dan snel en efficient wil zien wat onze camping hem kan gaan opleveren. 
Heb jij jullie website al helemaal tip top in orde? We zijn benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten