-0515-442328-

woensdag 13 juni 2018

gun je afgedankte spijkerbroek een nieuw leven!

Bij waterbesparing denk ik direct aan zelf minder water uit de leidingen halen. kort gezegd, minder lang douchen, tandenpoetsen met vooral de kraan uit. Bij toilet kijken of er een grote of kleine boodschap moet worden weg gespoeld. Niet dat dat niet nodig is, maar een grotere winst is er te behalen door b.v. minder spijkerbroeken aan te schaffen.

Voor de productie van een spijkerbroek is er 7.000 liter water nodig. Van katoenplant, garens maken, verven, stonewash, dat proces vervuilt 7.000 liter water! Dus een broekje minder kopen per jaar, maakt al snel een heel verschil. En als we dan toch al bezig zijn, wanneer je spijkerbroek op is, klaar voor afdanken, dan is het goed om deze een tweede leven te bieden! Van de afgedankte spijkerbroeken hebben we samen met BlueLoop Orig. ons nieuwste tenten camp concept ontwikkeld. Omdat het concept in ontwikkeling is, we zijn net gestart met de eerste 10 pilot tenten, zijn we nog steeds opzoek naar zaken die het concept naar een hoger plan kunnen tillen. Nu zijn we afgedankte jeans aan het inzamelen om daar een mooie vlaggenlijn van te kunnen maken. Een blik op het www en we hebben weer allemaal nieuwe ideeën opgedaan wat je zoal met afgedankte spijkerbroeken kunt doen.

Dus, mocht je nog ergens achter in je kast een oude jeans hebben liggen, gun hem een tweede leven! Wij zijn er blij mee. En mocht je weer eens door de stad lopen en dreig je te worden verleid om een nieuwe spijkerbroek aan te schaffen, denk eerst eens aan die 7000 vervuild water. Heb je hem echt wel nodig of is het gewoon voor de heb? Ergens voor achter in je kast, om daar tussen de andere kleding wat te liggen? We kijken uit naar je oude spijkerbroeken, we maken er graag weer leuke nieuwe dingen van! Tot snel, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten