-0515-442328-

vrijdag 29 juni 2018

wat is een (circulair) businessmodel?

Een businessmodel is de manier waarop een organisatie waarde creëert. Een circulair businessmodel heeft verbreding nodig.  En een businessmodel is opgebouwd uit drie onderdelen:
  1. De waardepropositie
  2. De wijze waarop de waardepropositie is georganiseerd binnen de organisatie
  3. het verdienmodel

De circulaire economie vraagt om samenwerking met andere bedrijven en andere partijen, om een waardecyclus te realiseren. Zo ontstaat er een businessmodel met meerdere organisaties en partijen die in afhankelijkheid ten opzichte van elkaar, waarde creëren. Vooral door dat wat er al is, beter te benutten! Organiseren in kringlopen dus. Dat is precies wat onze camping samen met BlueLoop Orig. hebben gedaan. Zij hadden al de 1 sterrententen ontwikkeld. Wij hebben een mooie plek en een mooi netwerk, dat ervoor kan zorgen dat de tenten, de naam en het idee goed verspreid kan worden. En met elkaar hebben we een mooie droom en zelfde principes. We willen elkaar, de sector en onze gasten, laten zien dat door hergebruik van grondstoffen, we veel minder verspillen en toch mooie dingen kunnen creëren.
Samen gaan we werken aan de luxere, 5 sterren tenten. En dat alles in combinatie met hotelfaciliteiten. Je kunt dus een prachtige, duurzame tent huren en desgewenst een ontbijt en/of diner erbij boeken.
Met heel veel plezier werken we aan dit BlueCamp en in de toekomst zullen we nog veel vaker met de 5 principes van de circulaire economie gaan werken. Mocht jij nu een idee krijgen waarbij wij zouden kunnen aanhaken, laat je het ons dan weten? We kijken uit naar je berichtje, Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten