-0515-442328-

dinsdag 30 oktober 2012

Wees uitdagend

Uitdagen vraagt om een reactie, we schreeuwen dan in feite: "Kom maar op!"
Dat kan natuurlijk op vele manieren, uitdagen. We krijgen er allemaal direct een beeld bij.

Vroeger, bij mij in de klas kregen de meest uitdagende kinderen de meeste aandacht. Ik geloof niet dat dat in de loop der jaren veranderd is.
Mensen die zichzelf hebben uitgedaagd, krijgen automatisch een goed gevoel. Het levert je een geluks momentje op. Ons gedrag bepaald voor een deel ons welbevinden. Nieuwe, verrassende dingen
doen levert dus een hoop op, maar wat ik dan weer zo lastig vind is; "Waarom doen we liever de dingen zoals we dat altijd al gewend waren te doen?" Waarom zijn we bang om voor het onbekende te kiezen? Sinds we niet meer hoeven te jagen op enge beesten om te kunnen overleven, is het niet meer nodig om ons in de comfortzone te begeven. Juist buiten de gebaande paden levert ons vandaag de dag meer op, dat blijkt wel weer. Vreemd toch dat we het moeilijk vinden om onszelf uit te dagen, want spannend vinden we het allemaal!

Mag ik je uitdagen om straks in het vroege voorjaar bij ons te komen kamperen? Wees welkom, maar...je bent gewaarschuwd, voor je het weet vind je het kamperen bij ons echt tof!
De Polletjes, Watersportcamping Heeg
http://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten