-0515-442328-

maandag 3 juni 2013

concurrentie portal

Nog nooit eerder kon je je concurrenten zo eenvoudig en snel in de gaten houden als vandaag de dag. En dat gebeurt ook, onze concurrent houdt ons goed in de gaten en gebruikt de strategie beter goed gejat dan slecht bedacht. Maar wat moeten wij met al dat gekopieer gedrag vande collega camping?

Op het moment dat je je concurrenten permanent in de gaten houdt, ga je je net zo ontwikkelen als de concurrent, het enige verschil is dat je dan nog kan maken is draaien aan het knopje van de prijs, naar beneden wel te verstaan....en met een vette vertraging, dat ook nog!

Op het moment dat je je nog maar nauwelijks bezig houdt  met je concurrent, dan ga je je eigen pad volgen en blijf je weg uit de concurrentie sfeer. Ooit vertelde Ruud van Dusschoten tijdens een presentatie een mooi verhaal:
"Ik zat in Zuid Afrika, samen onder een mooie, oude boom, een lekker verfrissend glaasje limo te drinken samen met met collega. We genoten van de warmte en van de geur van het half hoge gras tot we plots een leeuw ons langzaam zagen benaderen. Het leek wel of de leeuw half zo hoog was, hij was door zijn poten aan het zakken om ons langzaam te besluipen. Dat zag er niet goed uit. Nerveus stond mijn collega op en zei: "Ruud waarom ga je niet rennen"en hij rende weg. Ruud riep hem na: "Omdat ik weet dat ik sneller kan rennen".
Natuurlijk kan ik via deze blog alle mensen aanraden, wanneer je puur op prijs een camping in Heeg zoekt, ga naar de collega camping. Maar vind je het mooi om een authentiek verhaal te beleven, de passie te ervaren van de eigenaren; Wees dan welkom op onze camping. Grote kans trouwens dat je bij ons dingen gaat zien en beleven die je over een aantal jaren pas bij onze concurrenten zult beleven.
Voor dit jaar hebben we de midnight summerSUP tocht op 21 juni, of wat te denken van de wilgenhut die de jonge Nederlandse designer Feike de Jong net op onze camping heeft geplaatst.
Natuurlijk leest ook onze concurrent deze blog. Hoe ik dat weet? Omdat ik via via een tweet te lezen kreeg waarin ze zichzelf nu ook grasspriet verhuurder noemt. Het is toch een prachtig compliment dat iemand anders jou bedachte dingen zo gaaf vindt dat ze ze ook almaar gaat kopieren.
Wees niet bang voor je concurrent, wees transparant en houd je orginaliteit en kracht. Dan blijf je ze altijd mijlen voor!

Waarin kopieert jou concurrent jou? En hoe ga jij daarmee om?
Laat je een berichtje achter, ik ben benieuwd!
Wees welkom de polletjes, Watersportcamping Heeg
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten