-0515-442328-

maandag 24 juni 2013

content o nomie

In 1994 kregen we onze eerste website. We waren de eerste in het noorden van het land, en wellicht ook wel de eerste camping in Nederland. Logisch dat we de eerste jaren totaal geen last hadden van de vindbaarheid op het web.
Daarna kregen we de tijd dat we met man en macht ervoor gingen zorgen dat we onze SEO en SEA goed voor elkaar hadden om toch nog ergens boven aan te komen staan. We hadden er masaal een lieve duid voor ogen.
Maar hoe zit dat vandaag de dag?

Natuurlijk blijven we ook nog steeds werken aan een goede vindbaarheid bij Google. Alleen zie ik al jaren een verschuiving naar meer content.
Dat betekend dat we elke dag ervoor moeten zorgen dat we op het web, en dat kan op onze website zijn, maar zeker ook op een van de social media kanalen.
Voor de trouwe lezers onder jullie weten jullie dat we zeer regelmatig een blog plaatsen. Het streven is zo'n vier keer per week. Natuurlijk geldt ook hier dat alle begin moeilijk is, in het begin maak je meer dan gemiddeld "fouten en foutjes". Ook lastig is dat je in het begin nog bijna geen lezers hebt. Natuurlijk, mijn lieve oude vader, die las als eerste de blogjes en dat doet hij vandaag de dag nog steeds.
Inmiddels lezen steeds meer mensen dit blog, en niet onbelangrijk, de blogjes worden gewaardeerd.
Relevante (lees waardevolle), authentieke content, ik denk dat dat het belangrijkste is voor de toekomst.

Nog belangrijker dan allerhande strategische zoekwoorden, steeds maar manipulatief verwerken in de teksten op je website. Ook weet google steeds vaker de nuaces te meten in sentiment, de relevantie en dus ook het manipulatieve te meten. 

Daarom ook zijn wij begonnen met een blog, omdat het vele voordelen heeft zoals:

  • relevante informatie, laagdrempelig verspreiden
  • je kan minder zakelijk communiceren dan in een persbericht
  • is persoonlijker  
En met alle labels en linkjes kan je er ook voor zorgen dat diegene die het waardeerd, eenvoudig op je site terecht kan komen. Maar voor mij hangt er ook nog een andere factor aan vast.
Ik vind het voorla ook heel erg leuk om een blog te schrijven, mijn hersenspinsels te kunnen delen met jullie. En dan is het natuurlijk een mooie kroon op het blogje dat ik schrijf, dat jullie het willen lezen.

Ben jij ook al begonnen met het regelmatig schrijven van een blogje over dat waar jou passie ligt?
Doen hoor!
Een groet & glimlach, de polletjes Watersportcamping Heeg
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten