-0515-442328-

woensdag 19 juni 2013

Waar maak je je druk om!

Je kan maar een keer je energie geven aan de dingen. Daarom is het verstandig om focus aan te brengen zodat je strategisch de meest slimme zaken aandacht geeft. Ik hoor het me zeggen tegen onze stagiaire. Tegelijkertijd denk ik, waarin kan ik meer focus aanbrengen.
Kijk dat is lastig, jezelf kritisch beoordelen, met enige afstand jezelf of je eigen organisatie beoordelen, maar ik denk dat ik het weet:
De onbeheersbare zaken zijn een dingetje voor me......

De onbeheersbare zaken, daar geef ik nog (teveel) aandacht aan. En dat is vanzelf heel stom! Want onbeheersbare zaken, die zijn nauwelijks je energie waard. Mijn vader riep het vroeger ook al: Laten lopen. Waar maak ik me dan druk om? Om het weer, en op dit moment is er nog steeds niet veel aan te veranderen door mij, dus is het stom om daar mijn energie aan te besteden. En energie is ook je ergeren en druk maken.
Ik maak me druk om de economie, over het imago van onze branche en ik maak me zelfs druk om de enkele mens die tegen het eenrichtingsverkeer door de winkelstraat van heeg rijdt.
Allemaal zaken die echt niet de moeite waard zijn om mijn energie aan te besteden.

En door deze denkactie is het mij wel weer duidelijk dat het werken met stagiaires erg behulpzaam is bij het creeren van waarde en waardevol bezig zijn. Het nog eens uitleggen waarom ik de dingen doe, zoals ik ze doe, zetten ook mij weer opnieuw aan het denken.

Ik ben benieuwd wat jij vind van je energie besteden aan onbeheersbare dingen.
Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten