-0515-442328-

maandag 3 juni 2013

helpen om dromen te verwezenlijken

Wat is een van mijn standaard vragen tijdens een sollicitatie gesprek? En of het nu gaat om een betaalde baan, of dat het om een (afstudeer) stage gaat, dat maakt niets uit.
Ik zoek uit waar de passie van de persoon is en ik zoek naar welke ambities die heeft.Daarvoor stel ik de volgende vragen

  1. Waarvoor mag je midden in de nacht voor wakker gemaakt worden, en dan ben je ook nog blij?
  2. Wat is je droombaan over vijf jaar?     
Een medewerker of stagiaire heeft ook een plan en kan met nog meer plezier waarde aan je organisatie toevoegen. Op het moment dat je weet waar het plezier ligt, en de ambitie, kan je kijken of daarvoor ruimte is binnen je organisatie. Het geluk is dat wij met een camping bijna altijd wel wat kunnen bedenken waardoor we met de inzet van dit talent, ook nog eens onze camping waardevoller kunnen maken.
Wij, werkgevers, zijn verplicht om onze medewerkers de meest behulpzame leerperiode te kunnen bieden. Niet omdat we onze medewerker een leven lang aan ons kunnen binden, maar omdat we zo met elkaar de meest waardevolle medewerker van de toekomst kunnen ontwikkelen. Dat maakt je tot waardevolle werkgever, en dat is niet (misschien juist niet) de meest makkelijke werkgever.
We hebben nog steeds met de meeste van onze oud stagiaires nog contact. Ook nog na 10, zelfs 18 jaar. Wij hebben daar ook nu nog steeds veel aan. We leren veel van hen, kunnen ook op de netwerken van hen inhaken en gebruik maken, we voeden elkaar op het gebied van innovaties.
Zij zijn ook onze ambassadeurs en daarmee ook heel waardevol.
Bovendien is het juist mooi voor de atmosfeer binnen ons team.

Hoe zorg jij dat je medewerkers zoveel mogelijk hun talenten en hun passie binnen jouw organisatie kunnen inzetten? Ik kijk uit naar jouw tips!
Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten