-0515-442328-

vrijdag 7 juni 2013

thialf, de meest bezochte dagattractie van Friesland

Snap jij het nog? Onze Thialf gaat misschien wel weg naar een plaats als Almere. En dan lees ik nu net in het trendrapport van 2012 dat Thialf genoemd wordt, samen met  de twee grotere zwembaden de Welle en de Blauwe Golf, als meest bezochte dagattractie van Friesland.

We zijn toch wel vreemd bezig hier in onze provincie Friesland, de ene stad concurreerd tegen de andere stad voor ijsbanen. Hetzelfde zagen we een aantal jaren geleden ook al met de sneltrein, die moest dan de snelle verbinding vormen tussen de randstad en Groningen en hier in Friesland zaten we in de marge te neuzelen over stoppen in en Heerenveen en in Drachten. Nog even helder, het gaat hier om een snelverbinding, geen stoptrein. Uiteindelijk is met dit geneuzel de hele trein geschrapt, hij is er niet gekomen!
Leeuwarden wil nu een ijsbaan, Heerenveen natuurlijk behouden en ontwikkelen en nog even en hij gaat naar Almere....
Het is een toer om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Maar het kan, want ik hoorde vorige week dat, onze grote concurrent voor de culturele hoofdstad 2018; Eindhoven, dat elke gemeente uit de provincie Brabant budgetten hebben vrijgemaakt voor Eindhoven! Denk je eens in, Breda, Bergen op Zoom tot en met Oss aantoe, ze betalen allemaal mee op gemeentelijk niveau aan de culturele hoofdstad Eindhoven. En ook de provincie betaald mee, en heel veel ondernemers en particulieren ook!
Het kan dus, de neuzen dezelfde kant op krijgen. Maar ja, dan moet je wel, net als een organisatie dat moet doen, keuzes maken, strategische keuzes.

Wat vind jij, moeten we knocken om Thialf te behouden? Ik ben benieuwd naar je reactie!
Wees welkom, de Polletjes Watersportcamping Heeg
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten