-0515-442328-

maandag 6 juli 2015

we zijn allemaal onzeker en kwetsbaar

Morgen is niets zeker, ik kan er een dikke concurrent bij hebben gekregen, er kan een aardbeving zijn geweest en de markt van kamperende gasten kan totaal zijn ingestort. Het kan allemaal, want als trendtellers al zeggen dat de toekomst niet te voorspellen is, dat die nog nooit eerder zo onzeker is geweest, dan kan je toch wel stellen dat morgen niets meer zeker is.

Het maakt ook mij onzeker, en kwetsbaar. Maar dat is voor jou hetzelfde als dat het voor mij met de camping is. Het belangrijkste dat we dus kunnen doen is ervoor te zorgen dat we zelf in topconditie zijn. En in topconditie ben je vooral wanneer je jezelf creatief hebt ontwikkeld en flexibel kan zijn. Niet alleen jezelf maar ook je organisatie moet flexibel zijn. En dat hebben we allemaal wel zelf in de hand! Dus laat jezelf vooral in alle kwetsbaarheid zien, als ware je een vlinder. Mooi, puur, maar kwetsbaar. Durf je vleugels uit te slaan want deze tijd vraagt om radicale beslissingen. Durf oude systemen aan de kant te zetten. Durf in nieuwe processen te denken.
En garanties die krijgen we gewoon niet meer, dus luister vooral goed naar je gevoel en durf ook vooral NEE te zeggen wanneer het niet goed aanvoelt. Doe vooral niet wat "de markt"doet, want dan wordt je weer een van de vele. Daar zijn er al genoeg van. Durf met lef te kiezen voor dat wat goed voelt, dat bij je past. En laat je nooit door de angst verlammen, want angst is een slechte raadgever!

Wanneer heb jij dwars door je kwetsbaarheid heen, met lef gekozen? En hoe liep dat af?
Ik ben benieuwd, wees welkom! De polletjes Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten