-0515-442328-

woensdag 22 juli 2015

met zorg

"Zorgen moet je niet maken, zorgen moet je doen" zei mijn moeder altijd. En gelijk heeft ze! Ik gastvriendelijk? Tuurlijk, maar dat zegt elke recreatie ondernemer! Maar waar blijkt dat dan uit?

Het zijn de kleine en onverwachte dingen waarmee je het verschil kan maken, tenminste dat vinden wij. We zijn er elke dag mee bezig, vragen onze medewerkers steeds om goed op te letten. In het persoonlijke contact letten we er erg op,  in het ontwerp van onze camping maar ook in de kleine dingen. Het zijn juist de kleine dingen, die enorm helpen om het verschil te maken. Dat lukt niet in een jaar, dat is een optelsom van heel veel kleine dingetjes. Mijn man Jacob zegt dan dat hij daar geen gevoel voor heeft, verse bloemen en ander "gemuts". Gelukkig ondersteunt hij het wel, dus heb ik elke week een verse vaas met prachtige bloemen op de balie van onze receptie staan en nu ook in elk toilet een verse bloem in een mini vaasje (reageerbuisje). Dat doen we niet zomaar, dat doen we omdat verse bloemen bijdragen aan een sfeer van gastvriendelijkheid, het getuigd van zorg voor je omgeving. Het zijn juist deze kleine dingetjes waarmee je het verschil kunt maken. Veel te vaak zie ik toiletten alsof ik in een kantoren complex naar het toilet ga, strak en sfeerloos. Hier is het juist geen zakelijke omgeving, hier komt men immers in de vrijetijd!
Dan mag, ik vind zelfs, dan moet het allemaal wat frivool! We zullen zien wat het effect zal zijn op onze gasten. Vele zullen niets opmerken en enkele zullen wellicht aan de bloemetjes ruiken of voelen. We dat zien we ook bij de bloemen op de receptie, veel mensen (meestal vrouwen) kunnen de neiging dan toch niet onderdrukken om even te gaan voelen aan de bloemen of ze echt zijn.
Maar het grootste verschil zal plaats vinden in hun hoofd, men vindt er wat van, want het is net dat beetje anders, dat men niet gewend is. Zorgen moeten we niet maken, zorgen, dat moeten we doen en dat is dan ook terug te vinden in de zorg voor de omgeving!
Waaruit blijkt dat jullie zorg hebben, zorg voor je omgeving, voor je gasten? Ik ben heel benieuwd, hoop dat je ook een toffe tip voor ons hebt! Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten