-0515-442328-

zondag 26 juli 2015

fouten en succes horen bij elkaar!

Je weet waarvoor je staat, waar je staat, wat je doet en waar je naartoe wilt gaan. Maar hoe je daar nu gaat komen, dat weet je nog niet helemaal. We weten wat onze droom is en we weten wat ons nu net zo uniek maakt. Juist daartussen, daar is waar we werken zonder dat we precies weten of dat wat we doen wel het beste is. Sterker nog, we weten achteraf dat meer dan de helft niet is gelukt, mislukt dus!

Fouten lijken haaks te staan op succes. Maar zonder fouten zal je nooit succesvol zijn. Je hebt een denkt, hebt een idee, en gaat daarmee aan de slag. Zo weten we dat we over tien jaar op onze camping veel meer verhuurobjecten zullen moeten hebben. Maar hoe al die verschillende verhuurobjecten eruit zullen moeten zien? Geen idee....behalve dan dat ze belevenisvol en betekenisvol zullen moeten zijn. Ze moeten verrassen en vooral erg anders zijn dan het onderkomen waar de gast normaliter in verblijft! We kwamen een aantal jaren geleden de "wilgenhut" tegen tijdens een van de Dutch Design Weken. We wilde dat ze zo dicht mogelijk bij de natuurbeleving zou blijven. Dus heel erg back to basic. Dan konden we en de prijs per nacht lekker laagdrempelig houden en .....het was echt heel wat anders dan dat men dat thuis gewend was.
Onze gasten gaven aan dat ze het een leuk hutje vonden, mooi ontwerp en een goed verhaal. De plek was een droomplek, op de rand van land en water, uitkijkend over het water van de friese meren. Wat wil je nog meer? Maar helaas bleven de boekingen voor de wilgenhut wel heel erg achter bij wat we hadden gehoopt en begroot. Ergens is het dan toch mis gegaan, want al met al hebben we een hoop werk verricht zonder het gewenste resultaat. Vermoedelijk wil men best meer betalen, als er maar een goed bed in had gestaan. Het luchtbedje was echt te veel "back to basic"!
Nu zijn we bezig met weer een tof, nieuw onderkomen. Een sterrenkijkers tent. Een totaal transparante tent waardoor je liggend zo naar alle sterren kunt kijken. En sterrenkijken kan goed hier in Friesland. De nacht is hier nog erg nacht, geen lichtvervuiling! Je kunt dus heel goed sterren luchten zien. En wie wil dat nu niet vanuit een heerlijk bed? Blijven zoeken naar het beste is ook fouten blijven maken, net zo lang totdat je het beste hebt gevonden, en het dan nog beter maken dan het beste!
Wees dus niet bang om fouten te maken, fouten zijn je beste leerschool om succesvol te kunnen worden. Maar zorg er wel voor, zoals met alles, dat je genoeg tegengewicht hebt om de balans te houden. Want fouten moet je vaak wel financieel en mentaal op kunnen vangen!
Ik ben benieuwd, wat was jouw meest leerzame fout? Laat je het ons weten, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten