-0515-442328-

donderdag 22 juni 2017

avontuurlijk opweg naar een andere camping, maar nooit roekeloos



Je wilt wat bereiken met je organisatie. Je hebt ambitieuze doelen gesteld. Je weet dat je risico's moet nemen, om je doelen wel te kunnen behalen. Maar natuurlijk ben je niet roekeloos. Je kent de risico's die je loopt en schat ze zo in dat je ze wel kan handelen, waarschijnlijk!

Je gaat door waar andere zijn gestopt. Je durft nieuwe, onbekende paden te bewandelen. Je hebt vanaf een afstandje het een beetje liggen bekijken. Je hebt gezien wat je kan bereiken. Immers dit pad is al ongeveer ook zo bewandeld door een collega ondernemer uit een andere branche. Daar waar je naartoe wilt, zijn bijna geen concurrenten. Het is er vredig en je afnemers zijn erg blij met je. Dat is wat er gebeurt wanneer je je op het onbekende durft te bewegen. Weg van de gebaande paden. Weg van de markt die vol zit met concurrentie. Wij hebben ook ongewone keuzes gemaakt op onze camping. Ook wij zijn een ander pad gaan bewandelen, op weg naar een marktsegment, weg van de concurrentie. We weten waar we naartoe willen. En na heel veel jaren hebben we langzaam maar zeker een "andere" camping ontwikkeld. We hebben risico's genomen. We hebben af en toe verloren, maar op heel veel gebieden hebben we stukje bij beetje, gewonnen. het was zeker niet makkelijk. Afgelopen weekend hebben we dan toch een prachtige kroon op ons werk gekregen. Tuurlijk, het weer was geweldig, en dat maakt enorm uit voor de beleving. Maar juist door het mooie weer, mochten we ook veel nieuwe gasten ontvangen. Gasten die ons tot dan toe nog niet eerder hadden bezocht. We kregen de kans om een goede indruk bij hen achter te laten. En wat voor indruk; we kregen gemiddeld een ruime acht en een half, waaronder meerdere tienen. Wat is het ook heerlijk om al die positieve feedback te mogen ontvangen. Het is de ultieme bevestiging dat er een groep in Nederland is, die graag zijn vrijetijd bij ons wil doorbrengen. We hebben de kans gekregen om verhalen bij hen achter te laten. We hebben wat foto's en filmpjes gemaakt zodat de gast zich later nog goed kan herinneren hoe het was. We hebben steeds met het hele team opgelet welke kansen er lagen voor ons en hoe we risico's konden beperken of misschien zelfs wel tot een kans konden


Uiteindelijk bepalen je drive en je capaciteiten wat je kunt bereiken in en met een organisatie. Het helpt dan om je ambities wel kenbaar te maken. Ondernemend durven zijn, en oog hebben en houden voor risico's. Genoeg degelijke basis hebben om risico's te kunnen nemen. Zo heb je dan altijd weer een vangnet voor als iets even anders uit gaat pakken dan je had verwacht en gehoopt. En weer sommige risico's zijn buitengewoon klein, maar als.....kunnen ze een verpletterende impact hebben. Laat je je door dit soort dingen nooit bang maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten