-0515-442328-

vrijdag 16 juni 2017

ga op bedrijven safari om te kunnen klonen

We weten wat klonen is, immers hebben we zelf een 1-eiige tweeling Maarten & Maurits. We klonen ook met onze camping heel wat af. We zien wat (meestal in een andere branche) en klonen dat naar onze camping. Meestal hebben we dan aan de aankleding wat nuance verschillen. Maar het is en blijft toch klonen!

Waarom zou je het wiel nog eens uit willen vinden, als je ook voor jou branche innovaties eenvoudig kunt ontwikkelen, die er eerder nog niet bestonden? Wij gaan regelmatig op safari. Op bedrijven safari wel te verstaan. We kijken, doen een beurs, tentoonstelling  aan of lezen vooral in (voor ons) branche vreemde magazines over nieuwe concepten, over nieuwe producten of over service. Neem nu valet parking. Binnen de hotel sector heel gewoon. Wat nu als we dat naar onze camping kunnen vertalen? Het idee van valet parking is dat je als gast gewoon aan komt rijden. Je stapt uit en je auto wordt geparkeerd. Dat is toch in essentie het idee?
Hier op onze camping komen genoeg gasten aan die nu niet zo heel vaak rijden in een auto met een "sleurhut" of klapkar erachter. En dan moeten ze ook nog eens een beetje de caravan zo manuvreren dat het kampeermiddel wel helemaal goed op het geboekte kampeerplaats komt te staan, pfffff.
Precies, dat kan voor sommige mensen echt een dingetje zijn. Valet parking is dan de oplossing. Wij zorgen dat ze netjes op de kampeerplaats worden gezet!
Er valt nog heel wat te klonen. Ga ook eens op safari, bedenk bij alles waarvan je hart een huppeltje maakt: "Is dit ook voor mijn gasten interessant, kan ik die ook blij maken met dit idee?"
En bedenk dan hoe je het idee binnen je eigen organisatie kan gaan vormgeven. Het enige dat je daarna nog even moet doen is het werkelijkheid laten worden. We zijn benieuwd, laat je weten welke kloon jullie gaan toepassen? Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten