-0515-442328-

zaterdag 3 juni 2017

hoe minimaliseer je keuzestress?


Kijk wat echt niet belangrijk is, en zorg ervoor dat je daar geen energie aan gaat lekken. Houdt het simpel! Steve Jobs zorgde ervoor dat hij geen energie lekte op zijn uiterlijk. Telkens weer kon je vooraf prima voorspellen hoe hij zich dit keer qua kleding weer zou gaan presenteren. De zwarte soort coltrui. Jaar in jaar uit, telkens hetzelfde. Hier hoefde hij niet eens meer over na te denken. Zijn uiterlijk doet er niet toe immers, het voegt niets toe aan zijn boodschap tijdens de presentatie!

Stel dat je naar je eigen organisatie zou gaan kijken, welke zaken zijn dan echt onbelangrijk? Waar hoef je dan zeker geen keuzestress over te gaan hebben? De vraag werd gesteld door Michiel Hoogenboom tijdens het BusinessBoost event dat ik afgelopen week mocht bezoeken. Michiel stelde heel veel vragen die ik in mijn latere blogjes zeker ook de revue zal laten passeren. Simpele vragen, maar man o man, die zijn niet bepaald eenvoudig te beantwoorden. Wat is nu niet echt niet belangrijk op onze camping? Ik zit te piekeren en kom er maar moeilijk uit. Gelukkig weet Jacob het antwoord: bijna alle processen die we in deze winter doorlopen (denk hierbij aan bv. straatwerk, bomen omhalen en snoeien, boten onderhoud, technisch onderhoud aan de installaties) Het maakt niet uit hoe we dat doen, wanneer we het doen, door wie, als we het maar goed doen!
Daarover hoeven we dus geen stress te hebben. Dat kunnen we het zo simpel mogelijk gaan uitvoeren. En dat doen we dan ook meestal. Straks, wanneer we de topdrukte van de lange weekenden weer achter de rug hebben, zullen we ons nog eens even goed over dit thema gaan buigen. Nu worden we vooral geleefd door de waan van de dag. Dan hebben we in ons hoofd geen ruimte om met enige afstand te kijken naar onze processen. Wie weet komen we zo nog wat zaken op het spoor waar we wellicht nu wel energie op lekken. Misschien heb jij nog een idee wat bij ons echt niet belangrijk is? We zijn benieuwd, wees welkom! De polletjes Watersportcamping Heeg.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten