-0515-442328-

donderdag 5 juni 2014

de toekomst lessen van Willem Vermeend

Als je Willem Vermeend ziet lopen en praten, dan ga je al helemaal naar de toekomst uitkijken! Er gaan toch spannende dingen gebeuren, maar zijn ze wel te voorspellen? De veranderingen gaan zo snel en blijven maar doorgaan, en dat gegeven lijkt de enige constante!
Maar er zijn een aantal dingen die je nu al ziet gebeuren zoals de machtsverschuivingen.

Als het het Willem vraagt dan gaan we het met ons Europa helemaal niet afleggen tegen de nieuwe economisch opkomende landen. Daarvoor heeft hij een aantal sterke statements:

  • Europa is een oud continent
  • De Euro als munt zal blijven bestaan naast de dollar en de Yen. De rest van de bestaande munten zal verdwijnen!
Daarnaast ziet hij dat vooral de regio's het verschil gaan maken. Bepaalde bedrijven en kennisinstellingen bepalen de economische groei van een gebied. En...vergeet vooral supersnel internet niet. Wanneer er in een gebied supersnel internet is, dan zien we dat de werkgelegenheid direct met 1% tot 2% gaat groeien, de zgn. e-towns.
Een bedrijf zoekt niet voor een bepaalt land, maar voor een bepaalde regio!
En bij die machtsverschuivingen zien we dat ook op micro niveau terug komen. We zullen geen leiders meer nodig hebben, maar inspiratie managers. De werknemers krijgen geen taken meer maar zijn verantwoordelijk voor het einddoel! En hoe ze dat einddoel bereiken, dat mogen ze met hun eigen talent bepalen!

En kijk vooral naar big data, want alleen deze gedragsanalyses geeft je antwoord op hoe jij in deze wereld het verschil kunt gaan maken! Waar en hoe je waardevoller kunt worden!
Als laatste verteld hij met trots dat wij in Nederland de meest creatieve en digitale kids hebben van de hele wereld! En waarom? Omdat wij ouders nauwelijks mee kijken met wat onze kinderen allemaal doen en bekijken! Ik hoop toch zo dat Willem deze les via zijn netwerk in Den Haag ook gaat delen. Willem, wat als de overheid eens op zou houden met het kaderen van de MKB-ers? Zou dan een sector als Recreatie dan ook veel creatiever worden?
Ik ben benieuwd naar je antwoord! Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten