-0515-442328-

vrijdag 6 juni 2014

samenwerken met behoud van je eigen identiteit

We horen het overal, succesvolle bedrijven zijn meer dan gemiddeld aan het samenwerken met andere (collega) bedrijven. Maar hoe kan ik nu samenwerken met behoud van mijn eigen DNA?
We hebben met collega's samengewerkt, jaren lang zelfs. En toch ging het op enig moment niet langer meer goed, omdat we onze eigenheid dreigde te verliezen.

Het was in de tijd dat er steeds meer bedrijven sterk gingen concurreren op vindbaarheid. Het was eind jaren "90. In Friesland hebben we toen met een viertal campings de site Friesland-campings opgericht. Een site die als portal zou functioneren. En dat deed hij ook. We bleven ieder onze eigenheid houden, maar onze producten, de grassprieten (kampeerplaatsen), de zeilboten, de zeillessen, surfplanken en noem maar op. Wanneer je in Friesland een camping zocht aan het water, met veel en mooie watersportmogelijkheden, dan was Friesland camping niet meer te negeren. In de loop der jaren trokken we ieder steeds meer budget uit om deze site te promoten. We stonden gezamelijk op beurzen, ook internationaal. Gingen online deze site promoten met google addwords. Maar tijden hebben tijden en organisaties ontwikkelen zich, en zo kwam er een moment waarop wij ons echt niet meer prettig voelde binnen deze samenwerking. En dat had alles te maken met de veranderende strategie waarbij de website niet meer dienst moest gaan doen als portal, maar naar een verkoopgerichte website. Een verkoopgerichte website waarbij onze producten werden verkocht, zonder dat we onze eigenheid voldoende ruimte konden geven. We hebben toen afscheid van elkaar genomen, na ruim tien jaar en hebben het budget dat we in het verleden stopte in Friesland campings, volledig toegevoegd aan een nieuwe website waarbij de beleving en atmosfeer centraal staat. En de vindbaarheid, die vergroten we door erg actief te zijn op de verschillende social media kanalen.
En ook vandaag de dag zijn we hard aan het samen werken met andere organisaties.Hou ons maar goed in de gaten want in het weekend van 21 en 22 juni dan bruist het hier enorm, dankzij de samenwerking met andere, met behoud van onze eigen identiteit!
Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten