-0515-442328-

woensdag 18 juni 2014

marktverbreding door internationalisering

Marktverbreding door nieuwe gasten uit andere landen aan te trekken biedt een hoop voordelen. Maar hoe trek ik die nu aan? Wij ontvangen op dit moment op jaarbasis ca. 20% Duitse gasten. En met zo'n Duits feest weekend als nu loopt dat percentage snel op tot boven de 65%. Als een Duitser vrij heeft, dan gaat hij ook direct lekker op pad. Bij Joure zie je nu al de ene na de andere Duitse kampeergast rijden.

Natuurlijk hebben we onze website in het Duits vertaald, hebben we een Duitse brochure en beheersen we goed deze taal. maar we kunnen het beter doen. Want hoe bereik ik nog effectiever onze Duitse gast? En hoe beraak ik hem? Dat is niet hetzelfde als dat we dat met onze Nederlandse gast doen!
Misschien gebruikt een Duitse gast heel andere zoekwoorden dan dat we kamperen, zeilen en camping gewoon een op een vertalen. Misschien jagen we hem weg door de knop "klik NIET hier" ook op de Duitse site te blijven handhaven. Er zijn nu een keer sociale en culturele verschillen, en wanneer we die niet goed doorgronden, zolang kunnen we ook de Duitse markt niet top bedienen.
We hebben in het verleden wel op beurzen gestaan als Boot Dusseldorf en een kampeerbeurs in Oldenburg, maar nooit hebben we daardoor extra Duitse gasten gekregen. Natuurlijk kunnen we gewoon door blijven gaan met maar gewoon door blijven proberen, maar we kunnen ook eerst eens goed de markt en zijn mogelijkheden onderzoeken om zo veel fijnzinniger te werk te kunnen gaan.
Daarom gaan we nu dit weekend al extra in gesprek met onze Duitse gasten, hoe zoeken ze op internet naar een weekend kamperen? Hoe zijn ze bij ons terecht gekomen? Waarmee moeten we direct stoppen en wat is nu juist zo goed aan onze camping? Een mooie kans om nu in een weekend vooral heel veel nieuwe kennis op te doen die we dan later kunnen verwerken! Want het kan altijd beter, ook het bereiken en beraken van onze Duitse gasten!

Hoe doe jij dat, het betreden van een ander land? Heb jij een bepaald stappenplan dat je daarvoor gebruikt?
Ik ben heel benieuwd, laat je het mij weten? De polletjes, Watersportcamping Heeg
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten