-0515-442328-

dinsdag 11 november 2014

kamperen voor circulaire denkers

De circulaire economie komt op steeds meer plaatsen voor. Tijdens de Dutch Design Week was er zelfs een hele verdieping gereserveerd voor deze tak van sport en ook afgelopen week hoorde ik Marieke Hart van (thuis afgehaald) al vertellen over de boormachine.

De boormachine, iedereen heeft af en toe een boormachine nodig. Heb je enig idee hoeveel minuten een gemiddelde boormachine tijdens zijn leven aan het werk is? Precies, slechts 20 minuten. En in vrijwel elk huishouden is een boormachine te vinden! Een enorme verspilling van grondstoffen. Dat willen en kunnen we niet langer meer, en steeds meer mensen denken na over hoe dan wel zou kunnen. Stel je voor dat jezelf geen boormachine hoeft aan te schaffen, maar dat je wel heel eenvoudig en snel een boormachine kan gebruiken wanneer je die nodig hebt. Dit bespaart je natuurlijk geld, ruimte en vooral heel veel grondstoffen. Met een GPS-systeem kan je je boormachine in je omgeving vinden en met mobiele betalingen kan je simpel afrekenen. Van meerdere gebruikers kan je (ervarings) adviezen krijgen en zo kun je heel makkelijk en eenvoudig de juiste boor en boormachine gebruiken voor jou gewenst gat.
Deze manier van denken kan je overal op toepassen. En eigenlijk doen we dat al in de recreatie, daar kan je een tijdelijk onderkomen voor je vrijedagen huren. Maar we werken in de recreatie nog maar nauwelijks met het werken met hernieuwbare bronnen, we repareren en her verkopen wel, maken nog maar nauwelijks gebruik van sharing platforms om gedeeld gebruik of gedeeld eigenaarschap mogelijk te maken en we bieden nauwelijks onze producten als diensten aan.
Kortom, er is weer genoeg stof tot nadenken voor onze camping. En we moeten er over na gaan denken, want voor we het weten worden we links en rechts ingehaald door nieuwe start-ups die het al wel begrepen hebben.
Met een onrustig gevoel, kijk ik uit naar jou reactie, wees welkom!
De polletjes, Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten