-0515-442328-

zaterdag 1 november 2014

wie is wie

Zuzanna Skalska vertelde vorige week al tijdens haar presentatie op de DDW14 dat de rol van docenten totaal is gekanteld. En kijk aan, het mooiste voorbeeld konden we afgelopen week zien, Alec  Momont student aan de TU delf presenteerde zijn geweldige ambulance drone samen met zijn begeleidend hoogleraar Richard Goossens.

Wat we daar zagen was exact wat Zuzanna vertelde: De zeer getalenteerde student werd begeleid, uitgedaagd en gestimuleerd door zijn "docent". De docent zorgt ervoor dat de student zich als beste kan ontwikkelen. Dat er alles uit hem wordt gehaald, dat erin zit. Natuurlijk was de docent graag de student geweest, geen twijfel daarover. Maar de docent van vandaag is al lang niet meer diegene die de dingen als beste kent. Hij herkent als beste de mogelijkheden en onmogelijkheden die in de student zitten. Hij zal als beste de student coachen. Hij zal hem helpen in de zoektocht en zal de student opbeuren wanneer hij (teveel) drempels op zijn pad krijgt, en hem afremmen wanneer hij te lang op de verkeerde weg aan het zoeken is. Met name bij innovaties die totaal nieuw voor de wereld zijn, zoals deze ambulance drone, is de strategie heel lastig. Wat een geluk dat Alec en Richard elkaar hebben gevonden. Ze hebben het mooiste in elkaar naar boven gebracht. Zag je die blikken van trots, verlegenheid, passie en verlangen. Wie is wie? Het gaat allang niet meer om wie leert van wie, want als het goed is leren beide heel veel! En dat werd in het fragment van de DWDD wel heel duidelijk!
Heb je het filmfragment gezien en genoten, kijk gerust nog eens! Heb je het nog niet gezien, bekijk het fragment dan snel terug! Wie is de beste coach voor toptalent? Ook ik heb het geluk gehad dat ik een topdocent trof, en nog steeds zien we elkaar regelmatig. Nog steeds inspireren we elkaar en sparren we. Ik zou graag over tien jaar een interview zien tussen Alec en Richard. Zullen ze elkaar nog zien? Zullen ze elkaar nog inspireren? Zullen ze nog van elkaar leren?
Ik ben heel benieuwd. Maak er een goed weekend van, aan het weer zal het niet liggen! Ga naar buiten, ga kijken welk probleem je op een totaal nieuwe manier kan oplossen. Ik ben ook al helemaal aan het borrelen! De polletjes, Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten