-0515-442328-

donderdag 7 april 2016

dat kan niet, ik ben veel te druk met

Ik ben in gesprek met een van onze gasten van de camping, en ondertussen hoor ik de telefoon achter op mijn bureau rinkelen......"Jelmer, kan jij die even pakken". Ik ga verder met mijn gesprek met de gast en wanneer dat is afgelopen, vraag ik Jelmer wie me belde. Waarom schakel je niet na drie keer rinkelen, je telefoon automatisch door?

Ik kijk hem aan; "Ik heb geen tijd om dat uit te zoeken, ik ben veel te druk" antwoord ik hem.
Ik heb het veel te druk, het nieuwe kampeerseizoen zit midden in de opstartfase, waterdruk dat op het terrein moet, boten die we weer te water moeten laten en optuigen, gras maaien en noem maar op. Dan hebben we het nog niet eens gehad over alle nieuwe projecten die we nog moeten afronden. Het is druk, we zijn constant aan het schipperen wat de hoogste prioriteit moet krijgen. En dan even uit gaan zoeken hoe doorschakelen werkt en wat dat kost? Ik heb echt wel wat anders aan mijn hoofd. Of toch niet?
De volgende ochtend heeft Jelmer mooi bericht, hij heeft het zelf even uitgezocht, koste ongeveer tien minuutjes. Heerlijk, dat zou geweldig zijn! Zo zie je maar dat, ondanks alle jarenlange ervaringen, ook wij oude rot in het vak, nog steeds wel eens een verkeerde keus maken. Wat heerlijk om dan zo'n enthousiast joch te hebben die vanaf een onbevangen blik, kijkt naar het proces en daar een verbeterde versie voor zoekt!
En even laat ik het bij me binnenkomen, wees nooit te eigenwijs, neem op tijd afstand of je de dingen nog wel goed doet. Wanneer werd jij voor het laatste verrast door een enthousiast joch? Ik ben benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten