-0515-442328-

zaterdag 16 april 2016

economische en maatschappelijke waarde creeren

We zullen als organisatie ook in staat moeten zijn om maatschappelijk van waarde te zijn. Dat gaat verder dan louter maatschappelijk verantwoord ondernemen. We kunnen niet langer weg kijken van de opdrogende natuurlijke bronnen, ten gunste van de korte termijn financiele winsten. Hoe kunnen wij met onze camping ervoor zorgen, dat we ook voor de maatschappij waardevol zijn?

Er zijn genoeg maatschappelijke uitdagingen waar we bij aan zouden kunnen haken, denk alleen al aan:

  • gezondheid
  • voeding
  • milieu schade
  • vergrijzing
  • financiele zekerheid
Stel we gaan ons met onze camping focussen op een van deze maatschappelijke uitdagingen. Dan ontstaat er langzaam maar zeker een ecosysteem van economische en maatschappelijke welvaart. Uiteindelijk zal dat leiden tot duurzame winsten. Het is een hele overgang, we zullen ons zijn, onze missie moeten aanpassen, we zullen onze strategie moeten aanpassen en onze visie. Ze moeten allemaal net wat meer verscherpt worden. Want met onze V.A.M.P. methode waren we natuurlijk al een heel eind op weg. Nu nog wat meer verscherping. Waarom ik denk dat alle organisaties ook maatschappelijk waardevol moeten zijn? Omdat we het ons straks niet meer kunnen veroorloven om solidair te ondernemen, omdat ik denk dat de maatschappij het niet meer slikt dat je louter voor de economische winst gaat, ten koste van onze maatschappij. Kijk alleen al naar de oproer over de belasting ontduikingen met het Panama dossier. Wellicht dat het allemaal fiscaal correct was, maar nu kom je er als fatsoenlijk burger niet meer mee weg. En terecht, zo weinig sociaal handelen, zo weinig solidair handelen, dat pikt de massa niet. En als de massa boos wordt, berg je dan maar!
Ik ben benieuwd naar je reactie, wat vind jij? Zal elke organisatie ook maatschappelijk van waarde moeten zijn, om straks nog te kunnen overleven? Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten