-0515-442328-

woensdag 10 augustus 2016

laat je niet gijzelen door negatieve emoties!

Emoties als boosheid, stress, angst, zijn vaak begrijpelijke emoties, maar toch destructief. Het zijn oude, overlevingsmechanismen en het is belangrijk dat je je niet laat gijzelen door deze (soms collectieve) emoties! Vaak zullen ze je alleen maar brengen waarvoor je juist in weze bang was!

Ik kan nu niet zeggen dat deze zomer, geweldig aan het zomeren is. De "winst" die we afgelopen voorjaar hadden gewonnen doordat we heel veel meer gasten hebben mogen ontvangen, leek in juli compleet tussen onze vingers weg te lopen. De laatste week van juni en de eerste weken van july, waren op een paar prachtige dagen na, eigenlijk veel te koud en te nat. Dat heeft vooral invloed op de nog orienterende kampeer gast. Die zit thuis en moet gaan beslissen waar hij op vakantie zal gaan. Met als gevolg, de telefoon, de sociale media en de mail, het was allemaal net wat te rustig met aanvragen. En wanneer er een aanvraag was, dan ging het vaak over een kortere periode tot zeg maar vier dagen. Natuurlijk hadden we het graag wat drukker gezien. Maar ons werk is meer dan alleen maar gasten "binnenhalen". We moeten er vooral voor waken dat we de gasten die we wel hebben, vooral een hele goede tijd weten te bieden. Nog steeds is de kampeer ervaring het meest waardevol en is de kans op mond tot mond reclame het grootst wanneer we een mooi verblijf hebben weten te bieden. We kunnen het ons dus bepaald niet veroorloven om dan met een wat kwaaiere of angstige kop, rond te gaan lopen! Bovendien hebben al onze concullega's met dezelfde omstandigheden te maken. Het is dus een eerlijke "wedstrijd".
Hoe zit het met negatieve emoties onder de gasten? Natuurlijk hoor je die ook wel eens opmerkingen maken over het wat koudere en nattere weer. Natuurlijk is het niet heel leuk en comfortabel wanneer je net een dikke plensbui op je krijgt wanneer je ergens halverwege een fiets of zeiltocht bent. Maar echt naar is het ook niet. Benoem dan vooral de positieve kanten als: Wat stoer van jullie! Wat hebben jullie gezien, gehoord, meegemaakt?
Vandaag keken we even naar de stand van de bank. En wat blijkt, vrijwel gelijk aan die positie van vorig jaar! En we hebben nog een heel stukje hoogseizoen tegoed! Natuurlijk zal het helpen wanneer de zomer vanaf vrijdag nog even lekker gaat zomeren. Wij zijn er klaar voor!

Het perspectief kan je kantelen, de omstandigheden niet. Laat je vooral niet gijzelen en verlammen door negatieve emoties! Hoe doe jij dat wanneer de externe omstandigheden maar steeds zo zo zijn? We zijn benieuwd, wees welkom! De polletjes Watersportcamping Heeg.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten