-0515-442328-

dinsdag 30 augustus 2016

"Vroeger hadden we niet van die animatie toestanden en patatkramen op de camping"

Hij kwam spontaan langs, na jaren niet meer te hebben gekampeerd. De voorspellingen voor afgelopen weekend waren uitstekend en plots schoot het door zijn hoofd. Vroeger, toen hij met zijn ouders mee ging naar de camping, toen was het nog leuk! Hoe zou het nu zijn?

Vroeger rende hij over de camping, was bij elke goede wind op het water te vinden. Of het nu in een boot was of op een surfplank, het leek wel of de hele camping dan op het water zat. Hij liep met de kamperende vriendjes mee naar het centrum van het dorp. Daar kocht hij een stokje zoethout, daar zat de bakker die heerlijke krentenbollen verkocht. Als ze op de camping zaten kocht hun moeder van die lekkere krentenbollen. En regelmatig kregen gingen ze op de het gasfornuis lekkere knakworstjes uit blik opwarmen, omdat het vakantie was. Met de W.C. rol onder de arm naar het toiletgebouw. En als het donker was, dan namen ze de zaklamp mee. s'Avonds vanuit zijn tentje dat naast de grote tent stond, liggend in zijn slaapzak, hoorde hij dan nog de gezellige geluiden van zijn ouders met hun camping vrienden. Met zachte stemmen en af en toe een gezellige lach er tussen door. Vroeger, maar ja, de campings van vandaag die zijn echt anders. De campings van vandaag hebben maar een patat cultuur. Van die straatjes waar de mensen met hun luie donder op een klapstoel hangen, naast hun potje bier. De hele dag maar wat hangen en kijken naar de toevallige passant. Het kamperen anno nu, nee daar was toch geen r.. meer aan. Hij kampeerde eigenlijk nooit meer, het is dat hij even toch met dat mooie weer bij ons wilde kijken. Hij vreesde een totaal andere camping. En ja, er was wel heel veel veranderd. De bomen leken wel tot in de hemel te groeien, er waren wat meer gekke verrassingen. Maar de sfeer, die leek wel nog precies als toen! Veel actieve mensen, die gezellig samen aan het klooien waren op en rond het water! En wat een geluk dat hier geen snackbar is, geen kampwinkel en geen kantine! Geen kinderen die de hele middag naar het schermpje van hun ipad turen. Ook hier allemaal rondrennende kinderen die heerlijk zich buiten aan het vermaken waren.

Hij wist niet dat het bestond, een camping met de sfeer van vroeger, gewoon pure nostalgie! En we moeten zeggen, het komt niet voor niets. Het is hard werken voor ons om de goede dingen te laten bestaan, en alleen dat te vernieuwen wat er beter door wordt. Tenminste, wat beter wordt voor een bepaald type gast. Want er zijn natuurlijk genoeg kamperende gasten die wel van patat met een potje bier houden, al hangend in hun klapstoel. Die kiezen dan voor die campings.
Weten waar je naartoe wilt gaan en voor wie je er wil zijn. Het is iets wat ons in ieder geval wekelijks
wel bezig houdt. En ja, er zit een hoop nostagie bij!
Hoe bereiken jullie je visie? Waar sturen jullie op? We zijn benieuwd, laat je het ons weten? Wees welkom de polletjes Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten