-0515-442328-

vrijdag 19 augustus 2016

stel mooie vragen

Onze beste verbeteringen kwamen pas nadat we de mooie vragen aan ons zelf hadden gesteld. Dat ging echt niet zomaar, voor mooie vragen hadden we echt wel wat nodig. Ik weet nog goed dat ik bij een masterclass zat waar het ging over de NPS ging. Het was dan ook een openbaring voor me dat mensen pas over gaan naar mond tot mond reclame bij een 9+ ervaring.

Een logische vraag was dan ook aan mijzelf; "Hoe zorg ik voor een 9+ ervaring?" Want mijn best doen en sturen op een 7,5 is dan niet zo handig natuurlijk!
Een andere mooie vraag kwam na het lezen van het boek: "Dans met Kans". Eigenlijk een groot pleidooi om niet alleen op je gevoel af te gaan, maar ook naar feiten en statistieken. Emoties kunnen immers zorgen voor rare beslissingen die lang niet altijd de beste zijn.
Door minder te willen regelen, komen er meer kansen voorbij! Een mooie vraag die ik me na het lezen stelde was: "Welke kansen laat ik nu liggen?" Of de volgende vraag: "Waar kan ik regels schrappen?"  Het zijn mooie vragen die ons zeker helpen bij het zoeken naar verbeteringen voor onze kamperende gast. Met kleine stapjes onze organisatie steeds weer een klein beetje beter maken. Maar om nu te zeggen dat ze wereldschokkend zijn, whaaawh! Om echt een mooie vraag te kunnen stellen, heb je en inspiratie nodig en geluk. Je moet maar net die perfecte brainwave hebben. En die laten zich niet zomaar sturen. Toch hebben vergezichten met altijd enorm geinspireerd. "Hoe zou de camping er over twintig jaar uit zien?" Dat is zo enorm ver weg, dan hoef ik eigenlijk niet meer in beperkingen te gaan denken. Dan krijg ik toch een soort bevrijding, en kan mijn fantasie echt los gaan. En ik weet zeker dat het je ook zal helpen om te gaan zoeken naar echt grote vernieuwingen met een hoop klantwaarde. Blijf zelf steeds maar weer zoeken, ga erop uit, lees veel en ontmoet mensen die nog veel slimmer zijn dan jezelf. Dan is de kans groot dat je met je organisatie voor de troepen uit kan blijven lopen. Dan is er een kans dat je een van de weinige bent, waar de organisatie nog van overeind staat. Want gemiddeld worden bedrijven niet meer zo heel oud. Het is een klus, en.....je bent er nooit!
In september heb ik alweer een aantal mooie workshops in de planning. Ik kijk nu alweer uit naar de onrust in mijn hoofd en de vragen die het me op gaat leveren! Welke mooie vraag heeft jou wat moois opgeleverd, laat je het ons weten? Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten