-0515-442328-

woensdag 24 augustus 2016

we willen ze een kameleon vakantie bieden!

Het was Jan Dijkgraaf die me vertelde dat hij zijn kinderen een kameleon jeugd wilde geven. "En, Karin, die term kan je gratis gebruiken!" Heel veel Nederlanders hebben een beeld bij de avonturen van de kameleon, en wij willen kinderen een heerlijke kameleon vakantie aanbieden!

Lekker klooien met allemaal leeftijdsgenootjes. Misschien zelfs wel met een zakmes dat je even van je vader mag lenen. Speren maken om de een appel aan te spiesen, zodat je die beter boven het vuurtje kan poffen. Een eigen pijl en boog maken. Misschien zelfs wel je eigen tent bouwen waar je een nachtje in mag slapen? Ouders gaan makkelijk mee in het spel. Waarschijnlijk vinden ze het stiekem ook nog heel leuk om met een hoop verbeelding, avonturen uit hun eigen jeugd weer te regisseren. Heerlijk, lekker terug in de natuur, allemaal avonturen beleven. Dat is het kamperen voor onze gasten. Thuis is hun leven vol met comfort en volle agenda's. Vaak in stedelijk gebied.
Hier op de camping, zo midden in de natuur, kunnen ze weer even hun accu opladen door heerlijk, ongestructureerd en met de tijd van de wereld avonturen te beleven. Avonturen door dingen te doen die ongemakkelijk en tijdrovend zijn. Plots is er tijd om op maar een gaspitje het eten te bereiden. Soms zelfs gewoon op een klein, open vuurtje! Er is tijd om met een klein mesje, alle groenten schoon te maken en te snijden. Op een lullig plankje dat je op je schoot hebt liggen. Er is tijd om madeliefjes te plukken, die je in de sla doet. Er is tijd om kikkers en salamanders te gaan vangen. Om lekker vies te worden van het rennen door de plassen. Er is tijd om gewoon op het handje de afwas te gaan doen. In een teiltje voor je tent. En niet zelden doet de hele familie mee, aan het brouwen van de maaltijd op de camping. Ver weg van efficientie en comfort, maar heerlijk met elkaar en voor elkaar. En je buren op de camping, die zijn net zo aan het mee klooien, en de kinderen verbouwen met elkaar de boot tot een piraten schip.
Natuurlijk wel alles met respect voor de natuur en de omgeving! Want ook dat hoort erbij!
En kameleon-vakantie, die willen we graag aan onze gasten aanbieden. Wat voor soort vakantie bied jij je gasten aan? We zijn benieuwd, wees welkom! De polletjes Watersportcamping Heeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten