-0515-442328-

woensdag 31 augustus 2016

one size, fits all

Van de week was ik bij de SMC050, een duik in Facebook en dan in het bijzonder hoe stel je een advertentie op in Facebook. Ook wij hebben wel eens geexperimenteerd met adverteren op Facebook. Maar dat het nu erg vruchtbaar was kunnen we niet zeggen. Of we deden wat verkeerd, of we hebben onvoldoende doorgezet, of het is niet onze methode.....

We hebben zelfs met verschillende expert gewerkt die voor ons een advertentie aanmaakte. Maar met de kennis van deze presentaties bij de SMC050 vermoed ik dat we toch onvoldoende hebben doorgezet. De bedragen lijken laagdrempelig, maar wanneer je een expert erbij haalt, lopen die kosten van die uren behoorlijk op. Voordat je dan met een product met een relatief laag tarief (lees winstmarge) en een hoop concurrentie, een keer echt lekker kan "knallen" dan ben je wel even bezig en heb je al een hoop budget uitgegeven. Ik ben sceptisch.
Toch heb ik nieuwe manieren gehoord van targeting, waar ik echt blij van wordt. Ik wist niet dat de technologie van facebook al in staat is om je eigen persona aan te kunnen maken. En obv die persona opzoek gaat naar mensen zoals deze persona! Kijk dan ben je wel heel gericht aan het adverteren, super cool! Daarnaast werd gister nadrukkelijk genoemd dat je bij elk product wel heel goed passende beelden moet gebruiken. Een seizoenplaats aanbieden is een heel andere doelgroep dan de mensen die opzoek zijn naar een SUP workshop. Iedereen kan zich voorstellen dat ik met het plaatje in deze blog niet echt in staat ben om die potentiele SUP-er te verleiden om die SUP workshop bij ons te komen boeken. Het is natuurlijk heel logisch, maar er kwamen wel voorbeelden voorbij waarbij je direct zag dat dat juist wel of juist niet goed was. Een geslaagde campagne bestaat uit heel goed targeten en heel goede opgemaakte content. Goed opgemaakte content bestaat uit verrassende en overtuigende visuele beelden, in combinatie met een sterke tekst. Zo komt je als marketeer wel heel dicht bij de heilige graal. En om je te helpen, kan je vooraf al testen met een relevance score.

We gaan het toch maar weer proberen komende winter. Want one size doesn't fit all! Nog nooit eerder hadden we zoveel technische ondersteuning om echt heel gericht campagnes op te zetten. Want ook wij zouden graag volgend jaar nog wel 5 seizoenplaatsen extra hebben geboekt door leuke, sportieve, actieve, Randstedelingen die van een ietwat nostalgische camping houden. Heb jij wellicht nog tips voor ons? Hoe zou een foto voor een seizoenplaats eruit moeten zien? Laat je het ons weten? Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten