-0515-442328-

dinsdag 6 oktober 2015

extern relevant

Wat heb je aan een bedrijf, dat producten en diensten aanbiedt die nauwelijks relevant zijn voor de markt? Dat gaat niet goed komen, dat kan je zo op je klompen aanvoelen. Zoals een kop relevant is voor een schotel, zo zouden je producten en diensten moeten aansluiten bij de wensen en behoeften van de markt.

Maar ben je er dan? Hoe zit het dan intern? Want alleen maar de gast of klant centraal stellen, daarop de producten en diensten afstemmen en klaar is Kees, zo werkt het ook nog niet. Ook intern moet er heel wat gebeuren, en klaar ben je nooit! Zoals de markt zijn wensen en behoeften ook steeds maar weer iets veranderen, zo zal je ook intern steeds maar weer aan de slag moeten met het inspireren. Steeds maar weer al je medewerkers inspireren om verder te komen, zij als individu en de organisatie in het blijven aanpassen en blijven bewegen. Die medewerker moet geprikkeld blijven, moet er steeds maar weer opnieuw zin in hebben en houden. De ene dag is de andere niet. De ene week is de andere niet. Voor je het weet heb je een groepje uitgebluste medewerkers. Medewerkers die doen wat je wilde, toen.....
Hoe houd je ze gemotiveerd? Door ze een leerweg te gunnen. Door belangstelling voor hun taken te hebben, te horen hoe het met ze gaat. Maar zeker ook door ze te blijven inspireren. Blijf verhalen vol enthousiasme delen, wat je waar zag of hoorde. Vraag of ze zelf nog wat tofs hebben gezien, in de hoop dat ze dat willen gaan delen. De ene medewerker is de andere niet. Het is juist moeilijk om de meest introverte medewerker te blijven verleiden, zonder dat die je wat te hysterisch gaat vinden.
Als manager, als marketeer ben je een spin in het web. Je producten en diensten af stemmen op je doelgroep is een, maar zonder een geinspireerde organisatie, geinspireerde camping, ben je nog niet ver.
Hoe doe jij dat, alle ballen hoog houden, de balans blijven houden tussen intern en extern blijven afstemmen? Ik ben benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten